Prima pagina arrowDespre dragostea preacurata si dulce a ingerilor fata de Dumnezeu, din binecuvantat temei

Despre dragostea preacurata si dulce a ingerilor fata de Dumnezeu, din binecuvantat temei

Adevărata iubire în natură divină își are izvorul în Dumnezeu-Fiul. ªi acum, omule, ia aminte cu toată ființa ta: îngerii știu prea bine ce înseamnă iubirea de Dumnezeu, de care și inima ta rece are atâta nevoie.
Ia seama: când minunata strălucire și lumina preacurată din Fiul, dimpreună cu dulcea sa putere luminează în întreg Tatăl toate puterile, toate se aprind biruitoare în sfântă bucurie. Tot astfel când dumnezeiasca lumină a Fiului îi învăluie pe îngeri, licărindu-le în inimă, puterile toate se aprind în trupul lor și un atât de mare foc al dragostei și bucuriei se înalță, încât toate oștile îngerești preamăresc pe Domnul în coruri de slavă și sunete atât de armonioase, că nici eu, nicio altă făptură omenească, nu le-am putea grăi.
iubire
Cu aceste cânturi aș vrea să-i îndrum pe cititor spre acea viață, pe care însuși o va afla și o va cunoaște; eu nu i-o pot descrie. Dar dacă vrei s-o cunoști încă din viața aceasta, atunci leapădă de la tine fățărnicia, iubirea de arginți, înșelăciunea și zeflemeaua, și întoarce-ți inima cu toată seriozitatea spre Dumnezeu; căiește-te de păcate și urmărește să trăiești după legile dreptății și sfințeniei, rugîndu-L pe Dumnezeu să-ți trimită Duhul Sfânt; cu ajutorul Lui vei lupta cu tine însuți cum a luptat patriarhul Iacob noapte întreagă și nu s-a lăsat biruit până nu i-a dobândit binecuvîntarea (Moise,32). La fel să faci și tu: Sfântul Duh va căpăta înfățișare în tine. 

Dacă însă, cu tot dinadinsul, nu vei ceda, va veni peste tine acel foc și te va privi în față; vei afla atunci cele scrise de mine aici și vei da crezare cărții mele. Vei deveni chiar un alt om și vei cugeta că trăiești în lumea aceasta; plăcerea ta va fi mai mare în Ceruri decât pe pămînt. Căci sufletul sfânt se preumblă în ceruri; și chiar dacă se mișcă si pe pământ în trup, el se află, totuși, necontenit lângă Mântuitorul său Iisus Cristos, șezînd alături de El la masă, ca oaspete. Þine minte!

Jakob Boehme

iubire


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Nu ca ingerii are fi mai sfinti decat oamenii sau demonii, dar faptul ca ei nu asteapta sfintenia decat de la Dumnezeu ii face intr-adevar ingeri."
William Blake