Prima pagina arrowArhanghelul Chamuel

Arhanghelul Chamuel

Numele Arhanghelului Chamuel 

chamuel1.jpg

Orice denumire dată ființelor cerești conține indicații despre calitatea lor divină proprie. 
Numele arhanghelului Chamuel înseamnă “Cel care Îl vede pe Dumnezeu” sau “Cel care Îl caută pe Dumnezeu, Dorința Domnului”.
În unele scrieri numele său apare cu C, Camuel sau cu K, sau cu Kh.
După faimosul angelolog creștin Dionisie Areopagitul, precum și în lucrarea Ierarhia Sfinților Îngeri, cât și în alte lucrări, arhanghelul Chamuel este considerat unul dintre cei șapte arhangheli principali, unul dintre cei șapte îngeri care sunt în Prezența lui Dumnezeu.
Arhanghelul Chamuel este unul dintre cei zece arhangheli sefiroți ai Kabbala-ei, ceea ce semnifică că el guvernează o cale a Arborelui Sefirotic al Vieții (o explicație mistică a Creației). 
Tot în tradiția Kabbala-ei, Camael este unul dintre cei 10 (de fapt 9) arhangheli ai Lumii Briah (Lumea Creației sau Lumea formatoare a Arhanghelilor).
În unele scrieri, el apare ca Înger al Carității. 
Arhanghelul Chamuel ne ajută să cunoaștem și să avem încredere că Înțelepciunea Divină guvernează întotdeauna mersul lucrurilor.
Arhanghelul Chamuel ne ajută să trezim și să manifestăm plenar bucurie, bunătate, înțelegere, respect, compasiune, iertare, recunoștință, pace, armonie, adevăr, libertate interioară, sinceritate și optimism. 
Astfel ne putem cunoaște și manifesta plenar calitățile sufletești.

Arhanghelul Chamuel este Înger al Iubirii

chamuel2.jpg

Iubirea pentru Dumnezeu este aspectul fundamental al vieții. 
Iubirea este Puterea Supremă, Lumina ei risipește orice urmă de întuneric.
Arhanghelul Chamuel este Înger al Dragostei Divine, al Iubirii. 
Arhanghelul Chamuel este un mesager puternic al lui Dumnezeu și al Iubirii Sale. 
El ne ancorează în esența Dragostei Divine.
Ahanghelul Chamuel ne ajută să cunoaștem Legea Divină a Iubirii, să trezim și să manifestăm iubirea de Sine și iubirea pentru ceilalți, să ne trezim inima spirituală și să asimilăm iubirea necondiționată pentru a o putea împărtăși cu ceilalți. 
Iubirea necondiționată ne ajută să redobândim echilibrul. 
Arhanghelul Chamuel ne ajută să simțim că Iubirea este în noi și peste tot în jurul nostru, că nu este necesar să o căutăm în afara noastră, ci având gânduri pline de iubire și realizând acțiuni cu multă iubire, noi atragem și facem să se manifeste iubirea în toate aspectele vieții noastre. 
Arhanghelul Chamuel ne ajută să descoperim Iubirea pură a lui Dumnezeu în Creația Sa, ne umple de dragoste pentru tot ceea ce este creat. 
Creația Divină izvorăște din iubire necondiționată. 
Arhanghelul Chamuel ne ajută să ne amintim că doar Iubirea există. 
El ne inspiră să privim dincolo de situațiile cu care ne confruntăm și să vedem adevărul că fiecare dintre noi este un copil al lui Dumnezeu, plin de iubire. Conștientizând aceasta, vom manifesta un comportament plin de iubire și vom găsi cu ușurință soluțiile potrivite. 
Arhanghelul Chamuel ne umple de iubire și de recunoștință pentru toate darurile, toate experiențele noastre, ne inspiră să manifestăm recunoștință pentru tot ceea ce primim, față de Dumnezeu Tatăl. 
Dumnezeu Tatăl ne dă, la momentul potrivit, tot ceea ce și exact ceea ce avem nevoie. 
Arhanghelul Chamuel ne ajută să ne îndrăgostim de viața noastră și să manifestăm relații pline de iubire, pure și minunate. 
Atunci când este invocat cu credință și umilință, arhanghelul Chamuel ne umple inima, sufletul, mintea și trupul cu Iubire; revarsă în ființa noastră iubirea și îndrumarea sa, ne ajută să vedem iubirea din noi și să fim capabili să o dăruim celorlalți. 
Iubindu-ne pe noi înșine, vom începe să emitem iubire către toate ființele din jurul nostru. 
Odată ce vom realiza aceasta, vom descoperi că vom atrage către noi din ce în ce mai multe ființe umane pline de iubire si blândețe, care vor simți iubirea ce izvorăște din noi. 
Arhanghelul Chamuel este întotdeauna bucuros să ne asiste în viața noastră afectivă, să ne inspire să trăim o viață romantică.
Arhanghelul Chamuel este Înger al Adorației
Arhanghelul Chamuel este Înger al Adorației, cel care Îl venerează pe Dumnezeu. 
Adorația pentru Dumnezeu reprezintă un aspect fundamental al vieții.
Arhanghelul Chamuel ne inspiră să Îl adorăm profund pe Dumnezeu în permanență, în tot ceea ce facem, în toate acțiunile, gândurile, intențiile, dorințele noastre.
Arhanghelul Chamuel ne învață să Îl adorăm pe Dumnezeu din toate puterile, cu toată ființa și din toată inima.
Arhanghelul Chamuel ne ajută să trezim și să manifestăm adorație divină, stare ce ar putea să ne guverneze în permanență. 


Arhanghelul Chamuel ne asistă în Căutările Benefice

chamuel3.jpg

Numele arhanghelului Chamuel mai înseamnă “Cel care Îl caută pe Dumnezeu, Dorința Domnului”. 
Arhanghelul Chamuel ne inspiră și ne asistă să Îl căutăm pe Dumnezeu din toate puterile, cu toată ființa și din toată inima.
Arhanghelul Chamuel este recunoscut pentru ajutorul și îndrumarea pe care le oferă în toate aspectele legate de descoperirea celei mai potrivite ocupații în conformitate cu misiunea spirituală, de trezirea și dinamizarea potențialităților latente și de descoperirea celor mai bune preocupări. 
Arhanghelul Chamuel este asociat cu tot ceea ce reprezintă căutare benefică în planul spiritual sau material. 
El ne ajută să avem liniște sufletească în căutările benefice.
El ne sprijină dacă ne-am rătăcit într-o pădure, într-un oraș sau dacă ne-am abătut de pe Calea Spirituală.
Arhanghelul Chamuel ne ajută să vedem lucrurile așa cum sunt în realitate, să găsim obiecte, situații și să întâlnim persoanele potrivite. 
Arhanghelul Chamuel este supranumit “Îngerul Găsitor”.
Nimic nu se pierde vreodată în Ochii lui Dumnezeu. 
Deși s-ar putea ca noi să nu știm unde se află un lucru, Dumnezeu știe. 
Acționând ca mesager al lui Dumnezeu, arhanghelul Chamuel ne ajută să găsim obiectele pierdute, să le localizăm, ne îndreaptă către locurile unde ele se află, ne ajută să ne amintim unde le-am lăsat, uneori ne ajută pe căi miraculoase.
Există nenumărate relatări ale unor ființe care și-au găsit obiectele pierdute după ce au cerut ajutorul arhanghelului Chamuel. 

Arhanghelul Chamuel este Înger al Creativității

Arhanghelul Chamuel ne ajută să ne trezim inima spirituală, iubirea de Sine și să creăm frumusețe și armonie în jurul nostru, acasă, la locul de muncă, inclusiv prin artă.
Arhanghelul Chamuel ne inspiră să avem încredere în noi, în forțele noastre interioare; facilitează curgerea liberă a energiei creatoare, energia noastră fundamentală; ne ajută să trezim si să manifestăm plenar și spontan o creativitate vie, o expresivitate clară, dinamică, optimistă.
Arhanghelul Chamuel ne ajută să restabilim simțul echilibrului și să dezvoltăm creativitatea, să ne înconjurăm de tot ceea ce înseamnă viață plină de bucurie. 

Arhanghelul Chamuel este Înger al Păcii

Arhanghelul Chamuel ne ajută să ne amintim că pacea izvorăște din conștientizarea faptului că doar iubirea există. 
Arhanghelul Chamuel ne inspiră să căutăm manifestări ale luminii iubirii în noi înșine și în ceilalți și, astfel vom dobândi mai multă lumină în inima, stările, mintea, gândurile noastre și în viața noastră. 
Această înțelegere va aduce pace în noi înșine și în jurul nostru. 
Îl putem invoca pe arhanghelul Chamuel atunci când urmărim să fim centrați, calmi și plini de pace interioară.
Arhanghelul Chamuel protejează lumea noastră interioară și ne oferă ajutor în aspectele importante ale vieții; ne ajută să ne păstrăm liniștea sufletească în toate conjuncturile vieții, făcând lucrurile să meargă lin în viața de zi cu zi; ne ajută să trezim și să manifestăm armonia și libertatea interioară, sinceritatea, optimismul, cumpătarea, capacitatea de înțelegere a vieții, echilibrul extrem de important pentru viața spirituală la care aspirăm.
Arhanghelul Chamuel ne aduce în inimă și în suflet înțelegere, iertare, iubire, bunătate, compasiune, recunoștință, pace, armonie, bucurie. 
Arhanghelul Chamuel ne purifică, înlătură atât sentimentele sau stările care produc dizarmonie, cât și energiile joase din structurile noastre, șterge patimile și ne ajută să triumfăm asupra lor.
Arhanghelul Chamuel, arhanghelul Păcii, aduce pacea la nivel individual și global, asistă soluționarea situațiilor extreme.
El ne apără de cei care vor să preia abuziv lumea, elimină îngrijorarea față de evenimentele mondiale, ne oferă bine interior, protecție și intervine pentru rezolvarea conflictelor din viața socială.
Eliphas Levi afirmă: „Camael este un nume care personifică Justiția Divină”.
O legendă ebraică afirmă că el este în fruntea a 12.000 de îngeri ai distrugerii răului. 

Arhanghelul Chamuel este Înger al Relațiilor

Arhanghelul Chamuel ne inspiră, asistă și îndrumă să ne clarificăm relațiile; 
să le vindecăm; să dizolvăm disensiunile, conflictele din aceste relații; să aducem lumină, să îmbunătățim relațiile; consolidându-le pe cele benefice și să ne facem relații noi. 
Într-un cuvânt, el ne ajută să ne armonizăm cu semenii, făcând astfel ca toate relațiile noastre să fie benefice.
Arhanghelul Chamuel ne ajută să înțelegem ce avem de învățat de la toți cei pe care i-am întâlnit până acum, că fiecare ființă umană pe care am întâlnit-o în existența noastră este în esență un mesager spiritual, în sensul că avem de învățat, cu fiecare în parte, o anumită lecție, că nimic nu este întâmplător, fiecare relație contribuie la dezvoltarea experiențelor și a trăirilor noastre, prin fiecare ni se transmite un mesaj.
El ne inspiră să manifestăm în relațiile noastre iubire divină, armonie și libertate interioară, sinceritate, înțelegere, cumpătare, echilibru, încredere, optimism, iertare, respect, recunoștință, comunicare mai bună. 
El ne sprijină și ne încurajează să fim uniți, să trezim starea de acceptare necondiționată, să îi privim și să îi tratăm pe cei din jur așa cum vrem să fim priviți și tratați noi înșine, să aplicăm principiul oglinzii, să ne uităm la ceilalți și să ne vedem pe noi. 
Este imperios necesar să ne debarasăm de rutină, de obișnuința de a-i critica și judeca pe ceilalți, să învățăm că o condiție fundamentală pentru ascensiunea spirituală este rezolvarea - nu înăbușirea, negarea sau uitarea problemelor karma-ice și a legăturilor cu toți cei pe care i-am întâlnit în viețile noastre. 
Suferințele și nemulțumirile sunt expresia propriilor gânduri și atitudini, iar evoluția spirituală implică cunoașterea motivațiilor profunde care ne determină să acționăm într-un mod sau altul.
Arhanghelul Chamuel ne inspiră să ne însușim atitudinea corectă, ne ajută să dăm atenția cuvenită emoțiilor și sentimentelor noastre și să le conștientizăm cu sinceritate, să nu le reprimăm, să le împărtășim cu fermitate și sinceritate, într-un mod armonios.

Arhanghelul Chamuel în ipostaza în care ne ajută să găsim Sufletul nostru Pereche
Arhanghelul Chamuel ne ajută să înțelegem semnificația profundă a uniunii noastre depline cu sufletul nostru pereche, ne inspiră să căutăm sufletul nostru pereche, ne ghidează cum să îl căutăm și ne ajută să îl găsim.
Atunci când este invocat arhanghelul Chamuel ajută pe fiecare suflet din cele două suflete pereche să se caute reciproc, le ghidează cum să se caute reciproc, ceea ce va facilita găsirea lor mai rapidă, uneori prin căi miraculoase.
Arhanghelul Chamuel inspiră, ghidează și facilitează unirea deplină a sufletelor pereche.
Arhanghelul Chamuel ne inspiră, ne sprijină, ne asistă și ne ghidează în relația cu sufletul nostru pereche și în descoperirea misiunii divine cu sufletul nostru pereche.

Arhanghelul Chamuel ne asistă în relația cu Sufletul Pereche

Arhanghelul Chamuel ne ajută să cunoaștem semnificația spirituală profundă a uniunii spirituale depline cu sufletul pereche.
Arhanghelul Chamuel ne inspiră să căutăm sufletul pereche, ne ghidează cum să îl găsim și ne asistă să îl întâlnim.
Atunci când este invocat, arhanghelul Chamuel, inspiră pe fiecare suflet din cele două suflete pereche să se caute reciproc, le ghidează cum să se găsească reciproc, uneori prin căi miraculoase, și le asistă să se întâlnească.
Arhanghelul Chamuel inspiră, ghidează și asistă uniunea spirituală profundă a sufletelor pereche.
Arhanghelul Chamuel ne inspiră, ghidează și asistă în relația cu sufletul pereche, în descoperirea și împlinirea misiunii spirituale cu sufletul pereche.
Arhanghelului Chamuel este Înger al Misiunii Spirituale
Arhanghelul Chamuel ne inspiră să conștientizăm aspectele importante din viață, ne sprijină să găsim rostul în viață.
Arhanghelul Chamuel ne ajută să ne revelăm misiunea spirituală, să urmăm Calea Spirituală. 
Arhanghelul Chamuel ne îndreaptă spre misiunea spirituală, ne ajută să o înțelegem și ne oferă cele mai bune condiții pentru a o realiza, ne sprijină și ne asistă să o împlinim.
Arhanghelul Chamuel ne inspiră și ne ajută să fim atenți la semnele, sincronicitățile pe care le primim de la Dumnezeu, care sunt ca niște jaloane care ne indică etapele și calea pentru împlinirea misiunii spiriruale.
Planul Divin este nemărginit. 
Dumnezeu ne dă mereu, pe măsură ce este necesar, câte un instrument cu care să ne ajutăm, ne dezvăluie treptat din tainele sacre. 
Arhanghelul Chamuel ne îndrumă să urmăm drumul împlinirii misiunii spirituale în liniște, pace și armonie. 
Frica, durerea, neliniștea, nesiguranța, șovăiala, amânarea și energiile joase sunt înlăturate atunci când parcurgem corect drumul împlinirii misiunii spirituale din această viață.

Invocarea Arhanghelului Chamuel

Arhanghelul Chamuel este foarte bun prieten cu arhanghelul Jofiel, deseori ei se sfătuiesc și acționează împreună. 
La multe întâlniri angelice ei sunt împreună, pregătesc și prezintă împreună diferite materiale, materiale pe tema “creativitate”, răspund la întrebări. 
Deseori se plimbă în locuri foarte frumoase, realizează împreună diferite acțiuni, actiuni care țin de misiunea lor divină și de viața lor angelică.
Arhanghelul Chamuel acționează împreună cu arhanghelii Jofiel și Mihail în situațiile care implică eliminarea energiilor joase, dizarmonioase din învelișurile subtile și din aurele ființelor umane.
Arhanghelul Chamuel este foarte frumos, binevoitor, iubitor .
Prezența lui subtilă, sublimă, divină, angelică este percepută ca fiind foarte plăcută, suavă, inspiratoare de pace și liniște interioară. 
În unele scrieri angelice, arhanghelul Chamuel este reprezentat purtând o haină frumoasă, lungă, model non-fizic, de o nuanță non-fizică roz-portocaliu, ținand în mână o floare foarte frumoasă, care este o ramură verde lungă, pe care sunt multe rămurele mici, fiecare cu multe flori mici albe sau roz deschis.
În unele situații, arhanghelul Chamuel este reprezentat purtând o haină frumoasă, lungă, model non-fizic, de o nuanță non-fizică verde deschis.
Atunci când ne însoțește în călătoria prin viață, totul este inundat de pace și armonie, de bucurie și împlinire.
Putem invoca ajutorul arhanghelului Chamuel în toate relațiile: de iubire, prietenie, familiale, personale sau de servici. 
Îl putem invoca pe arhanghelul Chamuel în evoluția spirituală, în ocupație, pentru a relaționa firesc, lin, armonios în toate relațiile.
Tot ceea ce alegem să realizăm în conformitate cu drumul corect ales, devine durabil și luminos, plin de bucurie și împlinire atunci când îl invocăm cu credință și umilință, pe fondul unei stări de aspirație profundă pe arhanghelul Chamuel. 
Pentru a beneficia de ajutorului arhanghelului Chamuel, este necesar să îi cerem de fiecare dată ajutorul. 
 
Artémia Bivol, mai 2013

Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Ingerii, slujitori ai Gratiei Divine, ne protejeaza."
William Shakespeare