Prima pagina arrowEmanuel Swedenborg (1688-1772)

Emanuel Swedenborg (1688-1772)

swedenborg.jpgOm de știință, om politic, filosof și teosof suedez, supranumit de către Balzac „Buddha al Nordului”, Emanuel Swedenborg a fost una dintre cele mai misterioase și complexe personalități ale Scandinaviei.

S-a născut în 1688 la Stockholm, în familia unui pastor luteran, familia sa având o tradiție îndelungată în minerit. Încă de la 11 ani începe să studieze la Universitatea din Uppsala teologia, literatura, matematica și științele naturii. În 1709, la 21 de ani, devine doctor în filosofie.

Cariera sa ca om de știință s-a dovedit prodigioasă. A fondat prima revistă științifică suedeză, Daedalus Hyperboreus. La 30 de ani cunoștea 10 limbi străine, iar ulterior a învățat și ebraica și aramaica. Inventator prolific, Swedenborg a conceput, ca și Leonardo da Vinci, un vehicul destinat zborului, dotat cu aripi fixe și propulsat de o elice. A proiectat vehicule pentru navigația subacvatică, o mașină cu aburi, un model de ecluză și o pendulă cu apă destinată pentru a reprezenta mișcarea planetelor. A studiat anatomia și a publicat un tratat în care susține că sediul funcțiilor psihice se află în cortexul cerebral. În domeniul mineralogiei publică lucrarea Opera philosophica et metallurgica, considerată și astăzi de referință în domeniu.

În 1743, la vârsta de 55 de ani, la Londra, are o revelație care îi schimbă radical cursul vieții. Dumnezeu i-a revelat misiunea pe care i-a încredințat-o, spunându-i: „Eu sunt Domnul, Creatorul și Eliberatorul; te-am ales pentru a face cunoscut oamenilor sensul spiritual al Sfintelor Scripturi. Îți voi dicta tot ceea ce va trebui să scrii.” Din acel moment, Swedenborg a abandonat studiul științelor, a renunțat la toate funcțiile sale și s-a dedicat total unei vieți mistice creștine. ªi-a luat foarte în serios misiunea de a călători în planurile subtile și de a relata oamenilor despre acestea. Nu de puține ori a făcut dovada unor înzestrări excepționale – clarviziune și profeție. Spre exemplu, în 1759, aflându-se la Göteborg, a descris un incendiu ce avea loc la Stockholm, descriere confirmata ulterior cu exactitate. În 1762, aflându-se în stare de transă, a avut viziunea morții țarului Petru al III-lea al Rusiei. Reginei Ulrika i-a transmis un mesaj de la defunctul ei frate, Augustus Wilhelm.

Toată experiența sa ulterioară viziunii de la Londra și călătoriile în lumile subtile – raiuri și infernuri – au fost sintetizate în lucrările excepționale pe care a fost ghidat să le scrie.
Începând cu anul 1747, el a avut o serie de contacte cu entitățile angelice din sferele subtile cerești, experiențe în care el a comunicat cu mulți îngeri de lumină.

Vă vom prezenta fragmente din lucrarea Despre iubirea în cuplu, care descrie modul în care autorul a fost inițiat de îngeri în tainele și farmecele iubirii în această lume și în lumea de dincolo.
Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Dumnezeu le-a poruncit ingerilor Lui sa te protejeze pe toate drumurile tale, sa te tina in brate pentru ca tu sa nu-ti lovesti piciorul de vreo piatra."
Psalmi 90, 11-12