Prima pagina arrowJakob Lorber

Jakob Lorber

jakob_lorber.jpgS-a născut pe 22 iulie 1800, ca fiu al unei familii de țărani din Kanischa-Jahring lângă Marburg, Stiria de Sud. A învățat la școala din Marburg și, încă din perioada studiului, s-a dovedit un organist talentat în cadrul bisericii catolice. ªi-a continuat studiile pentru a deveni profesor, la Graz, capitala Stiriei, însă mai târziu a decis să se dedice în totalitate muzicii. Lorber a devenit profesor de muzică și, prin intermediul unor concerte, și-a creat în Graz reputația de excepțional violonist. La 40 de ani i-a fost oferit postul de capelmaistru la Triest, însă viața lui avea să ia un cu totul alt curs. Pe data de 15 martie 1840, după ce și-a făcut rugăciunea de dimineață, a simțit în piept, din inima sa, o voce care îi spunea limpede: "Ia-ți pana și scrie!". Lorber a ascultat această chemare misterioasă, a pus mâna pe pană și a început să scrie cuvânt cu cuvânt ce i se dicta dinlăuntrul lui. A fost introducerea operei "Casa Domnului" (Istoria străveche a omenirii). Primele fraze erau:

"Așa vorbește acum Domnul Dumnezeu pentru fiecare; și aceasta este perfect adevărat, exact și clar; cine vrea cu ardoare să vorbească cu Mine, acela să vină la Mine și Eu îi voi sădi răspunsul Meu în inima sa. Dar numai cei curați și cu inima plină de smerenie vor auzi vocea Mea..."

În 1858, Lorber scria unui prieten:
"Referitor la vocea interioară și la modul în care eu o percep, nu pot spune mai mult decât că eu primesc astfel lăuntric cuvântul cel sfânt al Domnului pe care îl percep permanent în zona inimii, ca pe un gând extrem de clar, luminos și pur, care este exprimat în cuvinte. Nici unul dintre cei care stau în acele clipe lângă mine nu pot totuși auzi vreo voce. Dar să știi că, pentru mine, această voce binecuvântată sună mai luminos și mai clar decât orice alt sunet material."


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Poate ca un inger arata ca tot ceea ce noi am uitat: lucruri uitate, sentimente uitate, care nu par cunoscute atunci cand le reintalnim. Pierdute, dar care odinioara au fost ale noastre."
John Ashberry