Prima pagina arrowGemma Galgani

Gemma Galgani

gemma_galgani.jpgS-a născut în 1878, în apropiere de Lucca. Prezența îngerilor în viața ei era aproape continuă, înconjurând-o cu atenții, uneori manifestându-se în mod vizibil.

Iată câteva din însemnările făcute de ea în jurnalul său spiritual:
"Îngerul meu păzitor nu mă părăsește niciodată...nicio clipă nu se dezlipește de mine; dacă trebuie să vorbesc, să mă rog,  să fac ceva, el îmi arată."

"Îngerul păzitor nu m-a părăsit nici o secundă, și totuși, câte lipsuri am, câte defecte, chiar și în prezența sa!"

"Îngerul păzitor nu încetează să mă ocrotească, să mă învețe și să-mi dea sfaturi înțelepte. De mai multe ori pe zi mi se arată și îmi vorbește. (...) Îngerul meu păzitor nu mă abandonează, îmi dă putere și trebuie să spun că duminică nu-mi era foame, dar el m-a obligat să mănânc și la fel a făcut și azi dimineață. În fiecare seară nu uită să mă binecuvânteze, dar nici să mă pedepsească și să strige la mine."

"Îngerul mi-a dat să beau câteva picături dintr-un lichid alb dintr-un păhărel auriu, spunându-mi că era un medicament cu care doctorul paradisului îi vindecă pe bolnavi."

"Îngerul păzitor a început să-mi fie învățător și călăuză: mă dojenește ori de câte ori fac ceva rău, mă învață să vorbesc puțin și numai atunci când sunt întrebată. Odată, când cei ai casei vorbeau despre o persoană și nu tocmai de bine, eu am vrut să intervin, dar îngerul, puternic și frumos, m-a mustrat. Alteori îmi spunea : "Dacă nu ești bună, nu îți voi mai apărea".

M-a învățăt de mai multe ori cum trebuie să mă comport în prezența lui Dumnezeu: "să-L ador în nesfârșita Sa bunătate, în nesfârșita Sa măreție, în îndurarea Sa și în toate atributele Sale."

Gemma vedea în mod sensibil formele, gesturile și expresiile care caracterizează prezența îngerului. Maica Agnesa își amintește : "Într-o zi a venit singură la mănăstire, am primit-o, iar ea mi-a spus că nu este singură, ci cu îngerul păzitor. "Unde l-ai lăsat?"  am întrebat-o. ªi mi-a răspuns: "La ușă."  ªi eu : "De ce nu-l chemi?"  Gemma a deschis ușa și, printr-un gest al mâinii, l-a invitat să intre, apoi a arătat spre el, dar eu n-am văzut nimic. Atunci am întrebat-o cum i-a apărut îngerul. Mi-a răspuns: "Deasupra capului, cu aripile întinse".
Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Te acopera cu aripa lui, si sub aripile sale gasesti adapost."
Psalmi 91, 4