Prima pagina arrowArhanghelul Rafael

Arhanghelul Rafael

arhangelul-raphael.jpgIdee-forță: Puterea iubirii divine mă vindecă și mă întărește.
 
Simbolism: Arhanghelul Rafael este reprezentat în costum de pelerin, având un toiag în formă de caduceu, pe care este încolăcit un șarpe, simbolizând vindecarea. El duce în mână o ploscă de apă, iar în fața lui este o apă din care sare un pește (conform legendei din Cartea lui Tobias). El este deseori reprezentat cu degetul arătător îndreptat în sus, indicând cerul într-un gest de încurajare și speranță, reamintindu-ne de unde ne vine adevărata vindecare.
 
Funcția angelică: Arhanghel al vindecării.
 
Darurile spirituale pe care ni le oferă: El ne poate ajuta să obținem darul vindecării; ne arată care sunt căile de a ne vindeca pe noi înșine; ne ajută să ne vindecăm cu ajutorul naturii și al energiei universale.
 
Arhanghelul Rafael este responsabil de vindecarea Pământului și a locuitorilor săi. Se spune că el este cel care l-a vindecat pe Abraham după ce acesta a fost circumcis și că i-a dat lui Moise o carte care descria toate ierburile cu puteri vindecătoare care cresc pe pământ. În Cartea lui Tobias, din Vechiul Testament, se povestește că Rafael l-a vindecat pe tatăl lui Tobias, care era orb, folosind o unsoare făcută din măruntaiele unui pește.
 
Rafael este cunoscut sub multe denumiri care îi reflectă atributele: Stăpânul vânturilor de seară, Gardianul copacului vieții din Grădina Edenului, Îngerul Pocăinței, Îngerul Rugăciunii, Iubirii, Bucuriei și Luminii. El este înger al vindecării, al științei și al cunoașterii. El mai este numit Înger al Providenței, care veghează asupra umanității.
 
Numele său înseamnă „Vindecător Divin” sau „Dumnezeu vindecă”. Rafael este sursa spirituală aflată în spatele oricărui tratament sau leac, și ca mesager al divinei providențe el aduce vindecare tuturor căutătorilor spirituali. El reprezintă reîntoarcerea la Sursa vieții, care este vindecarea definitivă, esențială, a tuturor bolilor și suferințelor.
 
Rafael ne asistă în efortul nostru de a ne vindeca atât corpul, cât și mintea și inima. El ne ajută să atingem starea de sănătate și împlinire. El oferă ajutor tuturor celor care suferă și au nevoie de vindecare, și atunci când este permis, le alină durerile. Atunci când ne deschidem inimile față de vindecarea spirituală, Rafael este cel care ne ghidează către terapeuți, vindecători sau persoane competente care ne pot îndruma și ajuta. Cu cât devenim mai conștienți de responsabilitatea care ne revine în procesul de autovindecare, el ne ajută să intrăm în contact cu sufletul nostru, care în mod tainic știe ce anume este mai bun pentru ca noi să ne restabilim starea de sănătate și vitalitate.
 
Rafael ne poate ajuta să înțelegem lecțiile tainice pe care le avem de învățat din fiecare boală cu care ne confruntăm și ne ajută să ne auto-cunoaștem și să învățăm din suferințele cu care ne confruntăm. Atunci când optăm pentru un mod sănătos de viață, acest înger este alături de noi.
 
Pe măsură ce ne tranformăm mințile și inimile rănite, ne apropiem tot mai mult de arhanghelul Rafael și putem primi darurile sale spirituale. El este întotdeauna gata să ne ghideze către împlinire și armonie, dar noi trebuie să ne dorim aceasta.


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Ingerii, slujitori ai Gratiei Divine, ne protejeaza."
William Shakespeare