Prima pagina arrowIngerii creativitatii

Ingerii creativitatii

ingerii-creativitatii.jpg

Numele ființelor cerești conține indicații despre calitatea lor divină specifică.
Îngerii Creativității ne ghidează, învață, îndrumă, asistă, însoțesc, inspiră, impulsionează, veghează, ocrotesc și protejează să fim creativi.

Îngerii Creativității ne asistă să ne trezim puterea creatoare
Îngerii Creativității ne transmit puterea creatoarea care vine de la Dumnezeu, Creatorul Totului, prin urmare, cu cât ne apropiem mai mult de Dumnezeu, cu atât devenim și suntem mai creativi.
Îngerii Creativității protejează cele mai elevate și subtile potențialități creatoare ale ființelor umane, ne revelează și ajută să accedem plenar, să ne branșăm la Sursa Creativității Universale.
Cu infinită dăruire, ei ne susțin să devenim receptivi la tot ceea ce este bun, frumos, pur, armonios, sublim, înălțător, divin, universal valabil, pentru a putea vibra la unison cu Forța Creatoare Divină.
Îngerii Creativității ne ajută să trezim din ce în ce mai mult exprimarea de Sine și să ne manifestăm ca atare.
Aceste minunate ființe angelice ne învață și impulsionează să transpunem puterea creatoare, prezentă în fiecare dintre noi, în acțiuni și realizări concrete, efective.
În mod genial, ei ne ajută să înțelegem creativitatea ca fiind o trăsătură naturală umană, o energie de bază, întotdeauna la dispoziția noastră, pe care o putem manifesta oricând într-o multitudine de forme, o varietate de domenii, ce țin de viața noastră individuală, dar și de viața colectivă și cea universală.
Acești Îngeri veghează, în permanență, asupra talentelor noastre creatoare.
Astfel, la momentul potrivit, ei deschid porți către profunzimile ființei noastre, unde se află cele mai nebănuite talente cu care suntem înzestrați, ajutându-ne să descoperim, conștientizăm și manifestăm, valorificăm, în totalitate, potențialitățile, talentele, imaginația creatoare.
Cu iubire divină angelică, ei veghează la înflorirea deplină a creativității noastre, a ființei noastre.
Îngerii Creativității ne dezvăluie faptul că toate calitățile și aspectele minunate ale sufletului este firesc să fie scoase la lumină și manifestate plenar, spre binele nostru și al celorlalți.

Îngerii Creativității ne ajută să manifestăm creativitatea liber și spontan
Îngerii Creativității binecuvântează, plini de bucurie, modurile armonioase de manifestare ale ființei noastre, formele noastre de exprimare firească, acțiunile noastre benefice, ajutându-ne să fim relee divine ale Creativității Universale.
Îngerii Creativității ne revelează creativitatea ca o sursă infinită de fericire, bucurie, împlinire și armonie.
Ei ne învață și asistă să manifestăm creativitatea liber și spontan, astfel, cu cât suntem mai creativi cu atât suntem mai liberi, firești și naturali.
Cu creativitate jucăușă, ei ne inspiră să fim creativi, originali; ne îndrumă să exprimăm ceea ce simțim, bucuria nesfârșită a vieții, libertatea de a fi.
Ne asistă angelic să ne exprimăm trăirile în moduri minunate, elevate, sublime, geniale, care ne fac fericiți pe noi înșine și pe ceilalți.
Atunci când sunt invocați cu sinceritate, Îngerii Creativității elimină plictiseala, plafonarea, saturația, complacerea, inerția, lenea; ne ajută să renunțăm la tipare, șabloane, rutină, limitări, prejudecăți, inhibiții, blocaje; să nu copiem modul altora de a fi și acționa, ci, să descoperm modul nostru specific de a ne exprima individualitatea.
Astfel, ei ne încurajează să creăm frumusețe și armonie; ne învață să aducem mereu culoare, ritm și originalitate în toate aspectele vieții noastre, în viața personală, în viața afectivă, romantică, în viața profesională.
Cu multă înțelepciune, ei ne oferă oportunități care ne ajută să ne expansionăm viziunea, perspectiva, orizontul de cunoaștere, trăire și simțire; să veghem să ne rafinăm și elevăm conștiința, ferindu-ne de rigiditate mentală, intelectuală, uscăciune sufletească, împietrire a inimii.
Îngerii Creativității ne inspiră să gândim creativ, să dezvoltăm gândirea creatoare, să dinamizăm imaginația creatoare în orice domeniu: artă, știință, organizare; în felul acesta, imaginația creatoare apare ca o manifestare a personalității în lume, ca răspuns original la necesitățile de progres spiritual.
Acești Îngeri ne amplifică puterea de vizualizare benefică, ceea ce ne poate ajuta imens, în cazul în care dorim, să ne vindecăm de anumite afecțiuni.
Ne ajută să cultivăm o curiozitate vie, clară, dinamică , optimistă, benefică, să ne punem întrebări, să căutăm, aspirăm, îndrăznim, să facem corelații inteligente;
să ne minunăm.

Îngerii Creativității ne inspiră să fim mereu creativi
Îngerii Creativității ne inspiră și ajută să fim creativi cu noi înșine, încurajându-ne să trăim fascinant viața.
Ei ne inspiră încrederea că putem fi creativi tot timpul, în tot ceea ce facem.
Atunci când sunt invocați cu umilință, credință, iubire, aspirație și sinceritate, ei ne ajută să ne debarasăm de prejudecăți, de genul: “Eu nu sunt creativ; aceasta poate face doar un om creativ”.
Aceste sublime ființe angelice ne impulsionează și susțin să fim creativi în fiecare dimensiune a vieții, de la modul în care gândim, simțim, trăim, acționăm, ne mișcăm, îmbrăcăm, gătim, aranjăm locuința sau grădina, ne manifestăm la locul de muncă, în relații, în societate, până la rafinatele și elevatele manifestări artistice, precum pictura, sculptura, muzica, dansul, fotografia, cinematografia, literatura, poezia, teatrul, în spiritualitate, fiind capabili să oglindim, în permanență, Frumusețea, Binele și Armonia Divină în toate acțiunile, gesturile, atitudinile, gândurile, intențiile pe care ni le asumăm.
Acești Îngeri ne dezvăluie creativitatea angelică; ne inspiră să apreciem creativitatea la modul general vorbind, creativitatea lui Dumnezeu în natură, creativitatea păsărilor și animalelor, a ființelor umane, creativitatea artistică.
Îngerii Creativității ne ajută să conștientizăm, dacă, în cazul nostru, creativitatea este o caracteristică dinamizată sau predominantă, dacă ne place, ne vine mai tot timpul să creăm tot felul de lucruri și ne ajută să dezvoltăm și să fructificăm plenar această manifestare.

Invocarea Îngerilor Creativității
Îngerii Creativității sunt întotdeauna bucuroși să ne învețe, inspire, susțină.
Ei sunt reprezentați într-un veșmânt superb lucrat cu măiestrie și ținând în mână o tamburină; ne ajută să ne orientăm forțele vitale către acțiuni creatoare care aduc armonia muzicii, formelor și culorilor în viața noastră și ne binecuvântează spre a fi debordant de creativi în tot ceea ce facem.
Îi putem ruga pe Îngerii Creativității să ne ghideze să ne manifestăm într-un
mod armonios, în acord cu Legile Divine.
Îi putem invoca pe Îngerii Creativității să ne călăuzească să descoperim și să exprimăm Frumusețea, Adevărul și Originalitatea.
Îi putem ruga pe Îngerii Creativității să ne ofere darul de a ne manifesta individualitatea liber și spontan.
Putem simți prezența sublimă, subtilă, divină, angelică, jucăușă, inspiratoare,
impulsionantă a Îngerilor Creativității atunci când urmărim să ne trezim puterea
creatoare, să ne manifestăm liber și spontan, să fim creativi, aspecte care ne ajută să fim noi înșine, să simțim cum viața este un joc divin, plin de savoare și farmec.
Orice formă sublimă de creativitate spontană, genială pe care urmărim să o manifestăm ne apropie din ce în ce mai mult de o stare de desăvârșire.
Dacă invocăm, într-un mod ferm și cu credință, ajutorul Îngerilor Creativității, vom simți din plin susținerea inefabilă, profundă pe care ei ne-o oferă.
Este firesc să manifestăm recunoștință față de Îngerii Creativității pentru tot ajutorul și darurile pe care ni le oferă.
Putem invoca Îngerii Creativității, inspirația și susținerea lor oricând, în fiecare zi, pentru noi, cei dragi, cei aflați în suferință, cei care au probleme de sănătate, pentru țara noastră, umanitate și planeta Pământ.

Intervenții Angelice
Multe ființe umane, cu diferite nivele de educație și diverse profesii, au relatat că, atunci când Îngerii au intrat în viața lor, și-au descoperit un talent pe care nu au știut niciodată că îl au.
O femeie a povestit că a vrut să ofere unei ființe dragi un dar mai special, iar Îngerul a încurajat-o. A vrut să picteze un semn de carte pentru cineva. Altcineva a văzut acel semn de carte și i-a cerut: “Ce frumos este, nu vrei să pictezi unul și pentru mine?”. Apoi, o altă persoană și-a dorit așa ceva; foarte curând și-a deschis o firmă și a început să picteze. Nu ar fi făcut niciodată acel prim semn de carte, dacă nu ar fi avut acea bucurie interioară și dorința de a crea ceva frumos pentru cineva.
Iată un alt exemplu în care îngerii ne încurajează să ne folosim energia creatoare. Un om se ocupa cu arta grafică și făcea tot felul de reclame. Dintr-odată, a simțit să picteze și să deseneze Îngeri tot timpul. A crezut că toți ceilalți vor gândi că a înnebunit, dar a continuat să facă ceea ce a simțit. Nu putea să ignore impulsul interior. În cele din urmă, și-a părăsit serviciul și acum pictează doar Îngeri.
Îngerii ne încurajează să ne folosim darurile noastre, creativitatea, talentele, unele dintre ele aflate în stare latentă.
Hildegard din Bingen (1098-1179) a fost o ființă charismatică, uimitoare prin personalitatea sa complexă, prin faptele pilduitoare și prin viața extraordinară. Numită în decursul timpului „profeta“,„sibila de la Rin“,„secretara lui Dumnezeu“,„prima femeie medic din Germania“, „ stareța iubită a secolului al XII-lea“, ea este cel mai bine descrisă prin multitudinea preocupărilor și înzestrărilor sale fascinante și ieșite din comun: vindecătoare, exorcistă, mistică, teoloagă, dramaturgă, muziciană și compozitoare, artistă, lingvistă, poetă, învățătoare, gânditoare, reformatoare, consilieră a autorităților ecleziastice, fondatoare de mănăstiri, predicatoare itinerantă, prima femeie cu tratate publicate, printre primele femei din Evul Mediu care s-au ocupat de zoologie.
Sub imboldul Îngerilor Creativității, ea a scris Rânduiala Virtuților, o dramă mistică pusă pe muzică.
Această piesă aparent simplă, pe atât de inspirată și profundă, are la origine o viziune mistică a corului angelic al Virtuților.
Deși scrise cu atâta timp în urmă, doar pentru comunitatea religioasă de pe Rin, cuvintele incandescente au darul de a-i mișca și azi pe cei care le citesc cu deschiderea necesară.
Nu este vorba de o simplă piesă moralizatoare, cu banală aplicație didactică: devenim martorii unei sensibile celebrări a vieții, ai unui adevărat ritual transcendent, ce are efect dincolo de cuvinte și este înrădăcinat în trăirea sinceră a
spiritualității creștine.

Emanuel Swedenborg (1688–1772) a fost om de știință, om politic, ministru, filosof și teosof suedez, a fost una dintre cele mai misterioase și complexe personalități ale Europei.
Cariera sa științifică s-a dovedit prodigioasă. A fondat prima revistă științifică suedeză, Daedalus Hyperboreus. La 30 de ani cunoștea 10 limbi străine, iar, ulterior, a învățat ebraica și aramaica.
Inventator prolific, Swedenborg a conceput, ca și Leonardo da Vinci, un vehicul destinat zborului, dotat cu aripi fixe și propulsat de o elice. A proiectat vehicule pentru navigația subacvatică, o mașină cu aburi, un model de ecluză și o pendulă cu apă destinată pentru a reprezenta mișcarea planetelor.
A studiat anatomia și a publicat un tratat în care susține că sediul funcțiilor psihice se află în cortexul cerebral.
În domeniul mineralogiei, publică lucrarea Opera philosophica et metallurgica, considerată și astăzi de referință în domeniu.
În 1743, la vârsta de 55 de ani, la Londra, are o revelație care îi schimbă radical cursul vieții. Dumnezeu i-a revelat misiunea pe care i-a încredințat-o, spunându-i: „Eu sunt Domnul, Creatorul și Eliberatorul; te-am ales pentru a face cunoscut oamenilor sensul spiritual al Sfintelor Scripturi. Îți voi dicta tot ceea ce va trebui să scrii.”

Din acel moment, Swedenborg a abandonat studiul științelor, a renunțat la toate funcțiile sale și s-a dedicat total unei vieți mistice creștine.
Începând cu anul 1747, el a avut o serie de contacte cu entitățile angelice din sferele subtile cerești, experiențe în care el a comunicat cu mulți Îngeri de Lumină. ªi-a luat foarte în serios misiunea de a călători în planurile subtile și de a relata oamenilor despre acestea.
Nu de puține ori a făcut dovada unor înzestrări excepționale – clarviziune și profeție. Spre exemplu, în 1759, aflându-se la Göteborg, a descris un incendiu ce avea loc la Stockholm, descriere confirmată ulterior cu exactitate.
În 1762, aflându-se în stare de transă, a avut viziunea morții țarului Petru al III-lea al Rusiei. Reginei Ulrika i-a transmis un mesaj de la defunctul ei frate, Augustus Wilhelm.
Toată experiența sa ulterioară viziunii de la Londra și călătoriile în lumile subtile – Raiuri și infernuri – au fost sintetizate în mai multe lucrări excepționale pe care a fost ghidat să le scrie, unele traduse și în limba română.

Pictorița K. Martin Kuri, ne destăinuie:
“Eu cred că Divinitatea ne cere să creăm ceva nou. Eu numesc aceasta “creativitate sacră”.
Avem oportunitatea de a aduce la lumină prin artă acea parte transpersonală, minunată, din interiorul nostru. Avem posibilitatea să ne contopim cu Cerurile și să permitem Gloriei lui Dumnezeu să ne pătrundă opera.
Să creăm muzică așa cum nu a mai fost creată vreodată. Să creăm culori cum nu s-au mai văzut vreodată.
Cu toate acestea, încă nu există suficientă creativitate sacră în zilele noastre. Creativitatea actuală este legată de auto-exprimare, de dezvoltarea financiară a culturii noastre. Avem nevoie de mai multă creativitate care să-și aibă originile în sacru.
ªi aici vine întrebarea: “Cum ajungi la acel nivel al sacrului ca să poți crea?”
Nu există altă cale decât prin rugăciune și prin experiență; prin angajament lăuntric. Trebuie ca prin creativitatea noastră, prin faptele noastre, să ajungem la acea liniște interioară care să ne permită să înțelegem că adevărata creativitate este strâns legată de faptul că existăm.
Noi suntem cele mai bune picturi ale Divinului. Ierarhiile angelice sunt sculpturile Cerurilor. Umanitatea, în dezvoltarea sa, este cel mai minunat proiect artistic.
Prin umilința noastră, trebuie să ne amintim că există un Proiectant mai mare ca noi, un Pictor mai mare, un Muzician mai mare. Dacă vom gândi astfel, tot ce vom face apoi va contribui la îmbunătățirea Planetei noastre și nu la grăbirea sfârșitului ei.”
La întrebarea: “Ce legătură există între Îngeri și această creativitate sacră? ”, ea a răspuns:
“Interesul pentru Îngeri nu este ceva creat de editori sau publiciști; nu este orchestrat de ziare sau articole care apar în reviste. Este ceva mult mai puternic de atât. E ceva ce se petrece în spațiul interior al omului, în viața noastră lăuntrică. Cred că vă dați seama că Îngerii, fiind conectați cu toții la Sursa Divină, sunt interconectați între ei. Toți Îngerii se cunosc la un anumit nivel. Deci, este ușor pentru Sursa Divină să emane gânduri sau ordine care să coboare apoi prin diversele Ierarhii până la Arhangheli și, în sfârșit, până la Îngerii noștri Păzitori. Îngerii ne spun astfel: “E timpul pentru umanitate să-și amintească de Ceruri și de Dumnezeu.” Nu este vorba despre vreo persoană care este spontan dăruită cu abilitatea de a lucra cu Îngerii.”

 

Artémia Bivol


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Si sa stii ca ingerii sunt fiinte sfinte, libere de intunecare prin pasiuni, furie sau tulburare."
Zakariya Al-Quazwini