Prima pagina arrowRelatari pline de sinceritate, autentice ale cosmonautilor rusi referitoare la fenomene neobisnuite

Relatari pline de sinceritate, autentice ale cosmonautilor rusi referitoare la fenomene neobisnuite

Cosmonauții sovietici (sau ruși, după căderea URSS-ului) au observat, atunci când se aflau în spațiul cosmic, fenomene interesante, neobișnuite și adeseori inexplicabile. Câțiva dintre aceștia chiar au îndrăznit să vorbească despre experiențele lor, deși astfel de acțiuni nu erau încurajate de conducătorii programului spațial rus. Un cosmonaut este antrenat și pregătit în cadrul unui program spațial pentru a conduce, a pilota sau a deservi ca și membru în echipajul unei navete spațiale. Cosmonauții sunt, putem spune, niște profesioniști, experți în domeniul atât de vast al călătoriilor extraatmosferice. Este greu de crezut faptul că aceștia, și nu ne referim aici la unul sau două cazuri, ci poate la zeci sau chiar sute de cazuri, s-ar fi putut înșela cu privire la anumite fenomene misterioase care nu au putut fi explicate de știința actuală. Astfel, riscându-și practic carierele, cosmonauții ruși au vorbit despre fenomene neobișnuite la care au fost martori în spațiul cosmic, cum ar fi, printre altele, obiecte zburătoare neidentificate, anomalii ale norilor, muzică și sunete misterioase, ființe angelice, șoapte inspiratoare care i-au îndemnat să se întoarcă pe Pământ sau mirosuri inexplicabile apărute de nicăieri.

O apariție interesantă a avut loc în data de 2 septembrie 1978, când cosmonauții sovietici Vladimir Kovalionok și Alexander Ivanchenko au observat umbra stației spațiale Saliut 6 proiectată pe stratul de nori. Umbra avea o interesantă culoare roșu-portocalie. Ceea ce este și mai uimitor, este că umbra își modifica mărimea. Cu câteva zile înainte, în data de 25 august, ambii cosmonauți au observat nori verzi irizați, mov, roșiatici, albaștri și violet. Alți cosmonauți sovietici – Vitali Sevastianov și Piotr Klimuk – au raportat prezența unor nori argintii. Sevastianov a fost uimit de culoarea albă a unora dintre aceștia, ce semăna cu culoarea perlelor, rece, lucioasă. Acești nori, ce luau adesea forma aripilor unei lebede, erau când foarte lucioși sau strălucitori la margini, când transparenți sau chiar închiși la culoare. Spectacolul mirific care li s-a dezvăluit în fața ochilor i-a uimit peste măsură pe cosmonauți, originea acestuia rămânând însă în continuare un mister.
Distinsul astronom rus Vitold Tseraschi i-a observat pentru prima dată în anul 1885. Norii sunt alcătuiți din particule difuze și se află la o altitudine de 70-90 kilometri, aproape de limita superioară a atmosferei Pământului. Oamenii de știință nu au putut explica nici până acum modul de formare a acestor nori.

Cosmonautul Gheorghi Grechko a raportat că a văzut o ființă ce zbura pe deasupra Mongoliei. Grechko și Iuri Romanenko au raportat, de asemenea, la Centru că în timp ce stația lor spațială zbura pe deasupra Insulelor Falkland, ei au observat unele litere uriașe „plutind“ pe cer. Fotografia pe care au făcut-o a fost trimisă pe Pământ prin cosmonauții Vladimir Djanibekov și Oleg Makarov, care vizitau stația spațială (Ghenadi Lisov, revista NLO din noiembrie 1999).

Aflându-se în spațiu, cosmonauții Iuri Gagarin și Alexei Leonov au auzit muzică, despre care Volkov spunea că nu provine de pe Pământ. Dar declarațiile lor au fost ignorate și nimeni nu s-a obosit să găsească vreo explicație (revista NLO).

ÎNTÂLNIREA CU ÎNGERII A ASTRONAUȚILOR RUȘI DE PE STAȚIA SPAȚIALÃ SALIUT 7 CARE A AVUT LOC ÎN ANUL 1984

Un eveniment extraordinar a avut loc în anul 1984 la bordul stației spațiale Saliut 7. Din perspectiva ideologiei dominante la acea dată, incidentul a fost chiar jenant pentru regimul sovietic și a fost trecut cu vederea multă vreme, autoritățile fiind foarte „discrete“. Populara revistă rusă NLO (numărul 9 din anul 1981) a dezbătut pe larg acest eveniment. Echipajul stației spațiale Saliut 7 era format la acea dată din 6 membri: Leonid Kizim, Oleg Atkov, Vladimir Soloviov, Svetlana Savitskaia, Igor Volk și Vladimir Djanibekov. Incidentul s-a produs în cea de-a 155-a zi a misiunii spațiale. Echipajul era ocupat cu exercițiile, testele, observațiile științifice și experimentele medicale ce făceau parte din programul pentru acea zi. Toți erau astronauți experimentați. La un moment dat avea să se petreacă ceva ce depășea cu mult experiența, cunoașterea și nivelul lor de înțelegere. În fața stației spațiale Saliut 7 a apărut, de nicăieri, un imens nor de gaz, de origine necunoscută, având culoarea portocalie. Astronauții au raportat imediat cele petrecute la Centrul de control aflat pe Pământ. Norul portocaliu s-a transformat treptat, luând forma a 7 îngeri de o frumusețe dumnezeiască. Îngerii aveau o înfățișare foarte asemănătoare cu cea a oamenilor, fiind însă, cu toate acestea, diferiți: aveau aripi imense și aure orbitoare.

În timp ce specialiștii de la Centru analizau aceste informații uluitoare, Saliut 7 a pătruns în nor. Echipajul a devenit conștient de faptul că norul portocaliu a intrat în nava lor, învăluindu-i și îmbrățișându-i pe cosmonauți, care au rămas atât de uluiți și aproape orbiți de această strălucire divină, încât niciunul dintre ei nu mai era conștient de prezența celorlalți colegi. Totuși, vederea așa-zis normală le-a revenit foarte repede. Astronauții s-au repezit să privească prin hublourile navetei.

Ceea ce au observat i-a lăsat fără grai – ei puteau distinge foarte clar 7 forme gigantice înăuntrul norului portocaliu. Credința lor în ideologia marxist-leninistă s-a evaporat instantaneu. Niciunul dintre ei, au mărturisit mai târziu, nu s-a îndoit o clipă de cele văzute. Îngerii i-au privit pe membrii echipajului rusesc cu atâta dragoste și blândețe, încât aceștia au relatat ulterior că stările pe care le-au trăit depășeau cu mult capacitatea ființei umane de minunare. Câțiva membri ai echipajului au remarcat că, în timp ce trăiau aceste stări de bucurie și extaz, zece minute au trecut aproape instantaneu. În timp ce secundele se scurgeau, îngerii au dispărut treptat, împreună cu norul lor portocaliu.

 Imediat a fost formată la sol o echipă de medici pentru a studia și monitoriza starea de sănătate a membrilor echipajului. Cosmonauții au fost sfătuiți să-și întrerupă experimentele programate pentru acea zi și să-și analizeze starea de sănătate psihică și mentală. Testele medicale au indicat că starea lor de sănătate era foarte bună.

 Evenimentul a avut loc înainte de perioada perestroika. Pentru a preveni evenimente ulterioare nedorite (având ca punct de plecare întâlnirea astronauților cu îngerii), membrii din Politburo (cea mai înaltă autoritate guvernamentală, ce avea rol legislativ și executiv) s-au asigurat că acest raport rămâne secret. Astfel, membrii echipajului Saliut 7 au fost avertizați în mod sever să păstreze secretul legat de acest eveniment, „pentru că îngerii nu există“ în interiorul sau în exteriorul Uniunii Sovietice. Bineînțeles, raportul ce a fost redactat ulterior de membrii echipajului a fost clasat Top Secret.


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Ingerii plutesc catre Pamant si aduc din ceruri ecoul Gratiei si soapta Iubirii."
Fanny J. Crosby