Prima pagina arrowStarea neincetata si nemarginita de iubire pe care o traiesc Ingerii intr-un mod profund si coplesitor

Starea neincetata si nemarginita de iubire pe care o traiesc Ingerii intr-un mod profund si coplesitor

Concepția angelică referitoare la Divina Iubire este revelată de faimosul clarvăzător și mistic creștin Emanuel Swedenborg în tratatul Înțelepciunea Angelică despre Divina Iubire și despre Divina Înțelepciune: “Iubirea şi Înţelepciunea luate împreună sunt Fiinţa Divină, luate distinct, Iubirea este numită Fiinţa Divină, Înţelepciunea - Existenţa Divină.”

       Este binecunoscut faptul că iubirea Îngerilor este inefabilă, profund transfiguratoare,  spirituală, pură, înălţătoare, mirifică deoarece ei se află pe o treaptă superioară: “Divina Iubire şi Divina Înţelepciune izvorâte din Domnul apar ca Soare în această Lume ... Întregul Cer Angelic este sub acest Soare ... Iubirea este simţită drept Căldură de către Îngeri.” (în lucrarea citată mai sus)

       Ființele spirituale simt iubirea ca pe un foc divin înălțător, o ardoare nesfârșită.

       Îngerii și Îngerele știu că iubirea este întruchipată în Univers, este o forţă grandioasă, cosmică, euforică, sublimă, creatoare, sursă a tot ceea ce este frumos și minunat, și ne îndrumă să recunoaștem iubirea peste tot în noi și în jurul nostru: “Atât în aspectele sale macrocosmice cât şi în cele microcosmice, atât în aspectele sale cele mai măreţe cât şi în cele mai neînsemnate, Universul este atât de plin de Divina Iubire încât se poate spune că el este o imagine a Divinei Iubiri.” (în lucrarea citată mai sus)

       Ființa umană este înzestrată, în mod potenţial, cu capacitatea de a iubi infinit.

       Cu multă bunătate și răbdare, Ființele Angelice ne călăuzesc și ajută să iubim fără măsură, astfel devenim o fiinţă dilatată la infinit, unificată.

       Entitățile Angelice ne împărtășesc natura profundă și tainică a iubirii, realitatea existenței ei.

       Despre dragoste, Sfântul Pavel mărturisește în Noul Testament  (I Corinteni, cap. 13): “Iubirea este întotdeauna mult răbdătoare; ea este mereu plină de bunătate … Ea îmbrăţişează totul, crede tot ceea ce este bun, nădăjduieşte mereu, suportă totul cu smerenie … Iubirea este, în veşnicie, ceva tainic şi dumnezeiesc şi tocmai de aceea ea nu va pieri niciodată.”

 Îngerii ne insuflă Iubirea

       Îngerii și Îngerele ne inspiră și ajută să descoperim, prin trăire directă, inefabilă,

că iubirea este un aspect universal și esenţial al tuturor lucrurilor și trăsăturilor vieţii omului.

Idee prezentă în învățăturile primite de Swedenborg de la Îngeri: “Din Divina Iubire..., care constituie însăşi Esenţa care este Dumnezeu, îşi trage obârşia toată afecţiunea... din afecţiune provin toate plăcerile vieţii.”

       Îngerii și Îngerele ne dezvăluie taina iubirii, ne ghidează să ne lăsăm pătrunși, infuzați, umpluți de iubire, să recunoaștem și prețuim toate formele de iubire, să iubim totul, să devenim iubire, să acționăm din iubire, să trăim în iubire.

Cu multă drăgălășenie, ei ne susțin să deslușim că în adâncul sufletului nostru suntem iubire, să o trăim profund, intens, sincer, spontan, liber în tot ceea ce facem.

Ne sprijină să conștientizăm pe deplin rolul esențial al iubirii: “Iubirea este viaţa omului.” (în lucrarea citată mai sus)

       Cu infinită înțelepciune, Ființele Angelice ne sfătuiesc să ne tămăduim sufletul prin iubire; dăruind din ce în mai multă iubire, atragem iubirea și facem să crească iubirea în noi; iubirea ne transformă, alchimizează, purifică, echilibrează, armonizează, înalță, ne aduce o bucurie profundă și durabilă, ne conferă frumusețe și încredere în Sine.

Învățături surprinse într-un mod poetic de genialul scriitor Kahlil Gibran în cartea Profetul : „Când iubirea copleşitoare vă face semn, urmaţi-i îndemnul,

Şi când vraja ei paradiziacă vă cuprinde cu aripile ei angelice, supuneţi-vă misterului ei,

Atunci când iubirea îmbătătoare vă vorbeşte şi o simţiţi în fiinţa voastră înălţătoare şi divină, daţi-i imediat crezare.”

       Entitățile Angelice ne impulsionează și veghează să emanăm iubire, să o împărtășim cu ceilalți într-un mod deschis, altruist, generos, după cum ne învață marele model divin Iisus Cristos: “Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi”.

Ne îndeamnă și invită să iubim constant, profund transfigurator, sublim, elevat, etern, să descoperim iubirea ca fiind generatoare de o imensă fericire pe multiple niveluri ale fiinţei, unificatoare: “Ceea ce-i este specific Iubirii este să-i iubeşti pe ceilalţi şi să te uneşti cu ei prin Iubire. Esenţa oricărei Iubiri constă în unire ..., în această unire constă viaţa sa, care este numită plăcere, farmec, deliciu, dulceaţă, beatitudine, fericire şi încântare. Iubirea constă în faptul că ceea ce-ţi este propriu este dăruit altcuiva, precum şi în faptul că ea te face să simţi plăcerea celuilalt ca fiind o plăcere proprie.” (Înțelepciunea Angelică despre Divina Iubire și despre Divina Înțelepciune)

 

Invocarea Îngerilor

       Îngerii și Îngerele sunt întotdeauna bucuroşi să ne inspire, călăuzească, asiste.

       Cerul întreg a fost împărţit în Obşti potrivit diferitelor forme de Iubire.

       Modul diferit de receptare a iubirii şi înţelepciunii creează tărâmul în Lumea spirituală.

       În reprezentările Îngerilor care dăruiesc iubirea apar diferite simboluri: o pereche de porumbei, simbol al miracolului iubirii; o inimă, simbol al năzuinței tuturor oamenilor spre dragostea adevărată.

       Putem invoca cu sinceritate și credință Îngerii și Îngerele să ne încurajeze să fim iubitori, să avem inimile mereu deschise, să lăsăm iubirea să ne inunde sufletul.

Îi putem ruga să ne ofere darul iubirii, să ne inspire să primim cu recunoștință iubirea.

       Cu aspirație, îi rugăm pe Îngeri să ne ocrotească atunci când iubim pentru a exprima plenar iubirea din inimă, astfel încât experiența iubirii să fie profundă, pură, frumoasă, elevată, extatică.

       Putem simţi și conștientiza prezenţa sublimă, subtilă, divină, angelică, impulsionantă, îndrumătoare, împlinitoare, veghetoare, minunată a Îngerilor și Îngerelor când iubim, dăruim iubire.

       Este bine, este firesc să manifestăm recunoştinţă faţă de Îngeri pentru toată susținerea şi darurile pe care ni le oferă.

       Putem invoca Îngerii și Îngerele, ghidarea şi ajutorul lor oricând, în fiecare zi, toată viața, pentru noi, cei dragi, cei aflaţi în suferinţă, cei care au probleme de sănătate, pentru ţară, umanitate şi planeta Pământ.

       Nu trebuie să uităm nicio clipă că, pentru a beneficia de fiecare dată, într-un mod liber, de pe urma ajutorului lor, este în prealabil necesar, să le

cerem de fiecare dată ajutorul.


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Ingerii nu mor niciodata, voi stiti aceasta."
Anatole France