Prima pagina arrowStarea intensa de iubire fata de Dumnezeu pe care o traiesc permanent, dar intr-un mod profund si coplesitor, Ingerii

Starea intensa de iubire fata de Dumnezeu pe care o traiesc permanent, dar intr-un mod profund si coplesitor, Ingerii


       Îngerii și Îngerele ne amintesc că iubirea este o energie tainică ce provine de la Dumnezeu, care face să apară în noi un sentiment copleşitor, divin, o inefabilă dilatare euforică a fiinţei în nemărginire, fericire fără obiect, împlinire la toate nivelele ființei.

      Cu ajutorul lor, descoperim că iubirea își ia întotdeauna energia sa atotcuprinzătoare şi misterioasă de la Dumnezeu.

      Realitate explicată de celebrul clarvăzător și mistic creștin Emanuel Swedenborg în lucrarea Înțelepciunea Angelică despre Divina Iubire și despre Divina Înțelepciune:

      “Dumnezeu singur, aşadar Domnul, este Iubirea însăşi, pentru că El este viaţa însăşi; iar Îngerii şi oamenii sunt recipientele vieţii.”

      Îngerii și Îngerele trăiesc plenar, profund, copleșitor, extatic, conștient, clipă de clipă iubirea infinită a lui Dumnezeu.

      Swedenborg ne destăinuie: “Omul a fost creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu (Geneză 1.26); prin  asemănarea lui Dumnezeu se înţelege Divina Iubire. Iubirea este, de asemenea, Fiinţa vieţii. Asemănarea şi Chipul lui Dumnezeu se manifestă în mod clar la Îngeri, căci iubirea străluceşte din interior pe chipul lor.”

       Cu infinită dăruire, Ființele Angelice transmit, radiază și răspândesc iubirea eternă și necondiționată a lui Dumnezeu peste tot în jurul lor, către toate creaturile.

       În aceeași lucrare, Swedenborg afirmă: “Domnul, întrucât El este iubirea în însăşi esenţa Sa, adică Divina Iubire, apare în faţa Îngerilor din Cer ca Soare, şi din acest Soare izvorăște o Căldură...care este, în esenţa sa, iubirea... Îngerii sunt nişte recipiente ale acestei călduri spirituale, cât şi nişte iubiri – nu prin ei înşişi, ci prin Graţia Domnului.”

       Îngerii și Îngerele ne ajută să intuim și să simțim cum Dumnezeu îmbrățișează și iubeşte neîncetat întreaga Sa Creație, toate creaturile, ființele umane.

       După cum spune în continuare Swedenborg:“Această căldură spirituală îi influenţează şi îi afectează nu numai pe Îngeri, ci şi pe oameni, în funcţie strict de capacitatea acestora de a se deschide şi de a deveni nişte recipiente ale lor. Ori, oamenii devin nişte vase ale manifestării căldurii spirituale în strânsă legătură cu iubirea lor faţă de Domnul şi cu iubirea lor faţă de aproapele.”

       Entitățile Angelice ne îndrumă să fim conștienți de valoarea inestimabilă a iubirii, să înțelegem că ea este esența vieții, cea mai mare comoară a noastră.

Ei ne inspiră și ajută să recunoaștem în ființa noastră și în toate aspectele vieții, iubirea pe care o primim, în permanență, de la Bunul Dumnezeu, sub toate formele, în toate modurile, deseori  neașteptate, surprinzătoare, enigmatice.

Ne sprijină să realizăm că suntem, în inima noastră, un izvor nesecat de iubire.

Îngerii ne revelează Iubirea de Dumnezeu

       Cu nesfârșită gingășie, Îngerii și Îngerele ne îndrumă și ajută să intuim și să simțim că iubirea pentru Dumnezeu este o aspirație profundă, o chemare tainică, o năzuință puternică a sufletului.

      Ei ne susțin să experimentăm că iubindu-L pe Dumnezeu, sufletul nostru crește și înflorește, se umple de mai multă iubire.

      Cu multă atenție, Ei ne veghează și insuflă să-L iubim cel mai mult pe Dumnezeu, să-I oferim întotdeauna primul loc în viața noastră.

Swedenborg este învățat de Îngeri că: “Iubirea care este cea dintâi, sau cea la care se raportează toate Iubirile celeste, este iubirea pentru Domnul.”

       Îngerii și Îngerele ne inspiră și învață să-L iubim, în permanență, pe Dumnezeu din toată inima, cu toată ființa și din toate puterile noastre.

      Aspect regăsit în Deuteronom, 30:6: “vei iubi pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău, ca să trăiești.”

și în Marcu 12:33: “a-L iubi cu toată inima, cu tot cugetul, cu tot sufletul și cu toată puterea ... este mai mult decât toate arderile de tot și decât toate jertfele.”

       Entitățile Angelice ne impulsionează să fim vasele alese ale lui Dumnezeu, să facem eforturi adecvate pentru a fi recipiente ale iubirii, a amplifica iubirea în noi, să ne străduim să ne înălțăm către Creator, să ne unim cu El, să ne desăvârșim.

Capacitatea omului de a primi iubirea determină cât de apropiat este el de Dumnezeu.

Idee punctată și de Swedenborg: “Omul a fost creat pentru a fi un recipient şi ... el este un recipient numai în măsura în care Îl iubeşte pe Dumnezeu.”

       Îngerii și Îngerele ne întăresc în iubirea pentru Dumnezeu, care, totodată, ne ajută să ne orientăm ferm, cu toată ființa și să aspirăm cu fervoare către Dumnezeu.

       Ei ne inspiră să veghem să avem mereu inima deschisă față de iubirea lui Dumnezeu, să ne purificăm inima pentru a fi din ce în ce mai apți să primim iubirea Lui nesfârșită.

 

Invocarea Îngerilor

      Îngerii și Îngerele sunt întotdeauna bucuroşi să ne sfătuiască, ghideze, susțină.

      Tărâmurile din Lumea spirituală reprezintă diferite trepte de receptare a iubirii şi înţelepciunii.

      În Cerurile unde domneşte iubirea faţă de Dumnezeu, lumina este învăpăiată, iar Îngerii sunt îmbrăcaţi în veşminte purpurii.

      Putem invoca cu aspirație și umilință Îngerii și Îngerele să ne binecuvânteze cu iubirea lui Dumnezeu, să ne însoțească mereu cu iubire.

      Îi putem ruga să ne ajute să descoperim, să fim conștienți de miracolului iubirii oferite de Dumnezeu, să ne dăruiască forța iubirii care purifică, vindecă, structurează, armonizează, împlinește, unifică și înalță.

      Plini de candoare, îi rugăm pe Îngeri și Îngere să ne îmbrățișeze și să ne umple inimile cu Grația Iubirii Divine.

      Putem simţi și conștientiza prezenţa sublimă, subtilă, divină, angelică, inspiratoare, însuflețitoare, călăuzitoare, iubitoare, ocrotitoare, minunată a Îngerilor și Îngerelor când ÎL iubim pe Dumnezeu.

      Este bine, este firesc să manifestăm recunoştinţă faţă de Îngeri pentru toată iubirea şi darurile pe care ni le oferă.

      Iubirea este o experiență atât de specială, încât putem doar să-i mulțumim sincer lui Dumnezeu pentru faptul că o trăim.

      Putem invoca Îngerii și Îngerele, ghidarea și ajutorul lor oricând, în fiecare zi, toată viața, pentru noi, cei dragi, cei aflaţi în suferinţă, cei care au probleme de sănătate, pentru ţară, umanitate şi planeta Pământ.

     Nu trebuie să uităm nicio clipă că, pentru a beneficia de fiecare dată, într-un mod liber, de pe urma ajutorului lor, este în prealabil necesar, să le

cerem de fiecare dată ajutorul.

 


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Si erau ciobani pe acelasi taram, la stana, care pazeau noaptea oile. Si iata, ingerul Domnului a venit catre ei si lumina Domnului straluci in jurul lor si ei s-au temut tare. Si ingerul le-a spus: Nu va temeti! Iata, eu va anunt o mare bucurie care se va revarsa asupra intregului popor, pentru ca astazi vi s-a nascut Mantuitorul..."
Evanghelia dupa Luca, 2, 8-10