Prima pagina arrowIngerul pazitor

Ingerul pazitor

Îngerul păzitor este trimis de Dumnezeu să aibă grijă de noi și este unic pentru fiecare persoană. În Scriptură, în Psalmul 91, este scris: "Îmi voi trimite îngerii în jurul vostru să vă protejeze în tot ce faceți". Ei ne veghează plini de dragoste de la naștere și până la părăsirea corpului fizic prin așa zisa moarte, când ne conduc înapoi în cer.

Este cu adevărat un miracol faptul că avem cu toții lângă noi acel reprezentant al Divinului care să ne însoțească toată viața, și în momentele noastre bune și în cele dificile. Sarcina acestei făpturi angelice este specială, pentru că ea acționează numai din iubire. Responsabilitatea sa este de a păstra mereu sufletul omului unit cu Dumnezeu. Până la o anumită limită, nu contează cât de mult se va scufunda omul în întuneric, nu contează cât de închisă poate să-i devină inima, îngerul este întotdeauna acolo, așteptând cu încredere momentul când omul va începe să caute o apropiere mai mare de Dumnezeu.

angel04.jpg Rolul unui înger păzitor începe în realitate mai înainte de naștere. Până pe la vârsta de 7 ani, copiii sunt de regulă mult mai conștienți de prezența îngerilor. Apoi apare ca un văl care se lasă peste memorie și uităm. Cu toate acestea, îngerii sunt mereu prezenți. Cu cât creștem și ne maturizăm, observăm că avem o relație diferită cu îngerul nostru păzitor. Este ceva mai electivă. Simțim nevoia să întrebăm, simțim nevoia să intrăm în contact cu îngerul nostru gardian.

Îngerul păzitor ne veghează si ne protejează pentru a ne împlini destinul.
Destinul  este un fel de schiță, o creionare, pe care o intuim, dar el este în strânsă legătură cu liberul nostru arbitru. Schița generală este menținută și protejată de îngerul păzitor și el ne conduce pas cu pas pentru împlinirea acestui destin. Cu cât ne vom deschide mai mult față de influențele îngerului nostru păzitor, cu atât mai mult ne vom împlini destinul și cu atât mai mult vom fi în armonie cu universul. Iată o imagine metaforică care descrie sugestiv raportarea la îngerul păzitor și responsabilitatea lui în ce privește destinul uman. Este imaginea unui înger care ține un brațe un coș. În acest coș sunt diferitele oportunități și potențialități pe care le avem în viața noastră, diferitele obligații sau experiențe prin care ne-am asumat să trecem, în acord cu voința lui Dumnezeu, mai înainte să ne naștem. Aceste evenimente sunt doar schițate; în rest, este suficient spațiu pentru transformările pe care le vom face în acord cu liberul nostru arbitru.

Foarte importantă este nevoia de acceptare în relația omului cu îngerul păzitor. Indiferent ce dificultate apare în viața noastră, dacă acceptăm prezența și grija plină de iubire a îngerului nostru păzitor, acceptăm în același timp și iubirea lui Dumnezeu Însuși, care se manifestă astfel în viața noastră într-un mod foarte direct și personal.

Nu contează cât de dificilă este o situație prin care treci, ea poate fi parcursă mai ușor dacă te gândești la înger ca la un prieten căruia îi ceri ajutorul. Când te hotărăști să devii prieten cu o anumită ființă, cauți să vezi tot ce l-ar putea face fericit; ai vrea să știi ce muzică îi place, ce artă îl interesează etc. La fel este și cu îngerii. Dacă vrei să începi să-ți cunoști îngerul păzitor, te vei focaliza pe acele arii de interes ale sale. ªi care sunt ariile de interes ale unui înger păzitor? Dezvoltarea integrității morale. Trezirea sufletului. Evoluția spirituală. Transformarea naturii interioare a omenirii.
Metaforic vorbind, când intri în contact cu îngerul păzitor în timpul momentelor dificile, drumul va fi tot acolo. Poate că vor fi pietre pe drum, dar ție ți se dau niște papuci speciali, astfel încât să nu mai simți pietrele. Vei avea aceleași experiențe, dar nu le vei resimți la fel. Îngerii sunt capabili să ne ajute sub toate formele; ei creează miracole; pot interfera cu legile fizice ale universului; există relatări despre mașini care puteau trece una prin cealaltă. Un singur lucru nu-l pot face: nu pot să interfereze cu liberul nostru arbitru.

Există modalități specifice prin care oamenii pot lua contact cu îngerul păzitor?
Răspunsul este foarte simplu. Nu trebuie să vă conectați, sunteți deja conectați cu îngerul vostru în fiecare moment, în fiecare secundă din viața voastră. Problema este să devenim noi conștienți de această realitate. A-i vedea pe îngeri nu depinde numai de noi. Depinde de ei dacă vor să ni se reveleze. Pentru început, tot ce avem de făcut este să recunoaștem miracolele din viața noastră și să spunem: “Mulțumesc”. Cu cât spunem mai des mulțumesc, cu atât miracolele vor curge în viețile noastre și cu atât vom fi mai deschiși. Fii recunoscător pentru ceea ce este bun, plăcut, care ne ajută,  pentru toate binecuvântările din viață, dar și pentru situațiile dificile – așa cum ai spune mulțumesc pentru un cadou. Să fim recunoscători pentru toate încercările spirituale, pentru că astfel putem dobândi noi calități ale sufletului pe care nu le-am fi obținut în alt mod. Când atingem această atitudine a sufletului, se petrece un lucru minunat. Îngerul păzitor cel plin de iubire devine plin de compasiune și se manifestă. Ființele din planurile celeste vor fi încântate și foarte mișcate de această atitudine de recunoștință pentru toate dificultățile pe care urmărim să le depășim.

A doua calitate foarte importantă este empatia. Aceasta înseamnă de fapt să împărtășești trăirile altei ființe. Adică te conectezi cu viața cuiva, a unei ființe iubite, a unui prieten și simți pasiunea vieții lui. Care e misterul acelui suflet? Când vei începe să te minunezi de acest mister, îngerul tău păzitor va intra în contact cu îngerul lui păzitor. ªi în scurtă vreme cei doi îngeri păzitori vor conlucra între ei și cu tine.
Apoi va trebui să dobândim credința că în orice situație, oricât de dificilă sau de neînțeles pentru noi, există o prezență divină; există o influență călăuzitoare. Nu contează cât de dificil este, întotdeauna există o cale prin acest set de circumstanțe.

O altă calitate este dorința de a ajuta, de a servi. Mulți dintre noi nu știu nimic despre a servi. Nu poți servi cu adevărat fără o noțiune foarte foarte importantă: sacrificiul. Sacrificiul înseamnă de fapt “a folosi partea ta sacră” - adică ceva ce vine dintr-un loc sacru dinlăuntrul ființei tale. Dacă servești, trebuie să dai ce e mai bun în tine. 

Nu poți lucra cu îngerii fără ca iubirea din care ei sunt creați să nu inunde sufletul tău.  Un mod minunat de a ne contacta îngerul păzitor este să-l invocăm dimineața la trezire, sau seara înainte de culcare, rostind rugăciunea Înger, îngerașul meu. Dacă vom proceda astfel, vom începe să simțim atingerea aripii îngerului, vom începe să simțim iubirea pe care o au cerurile pentru noi oamenii.

Înger, îngerașul meu

Înger, îngerașul meu,
ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine
și mă învață să fac bine!
Eu sunt mic,
Tu fă-mă mare,
Eu sunt slab,
Tu fă-mă tare,
În tot locul mă-nsoțeste
și de rele mă ferește!
Doamne, ingerașii tăi
fie păzitorii mei,
și în zi și în noapte,
pînă-n ceasul cel de moarte.
Amin!

Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Este minunat cum fiecare inger, in orice directie si-ar intoarce corpul si fata, il vede mereu pe Dumnezeu in fata lui."
Emanuel Swedenborg