Prima pagina arrowIngerii sunt legatura dintre om si Dumnezeu

Ingerii sunt legatura dintre om si Dumnezeu

angel66.jpgPomeniți în descrierile sfinților, menționați în descrierile istorice ale umanității, aproape de sufletele noastre atunci când îi chemăm în ajutor  cu emoție, aceste ființe de lumină ne ocrotesc în taină cu iubirea lor.

Cuvântul înger provine din grecescul "angelos", care înseamnă "sol", "mesager". Îngerii sunt, așadar, trimișii lui Dumnezeu care ne luminează calea către Casă, dăruindu-ne iubirea și sfânta Sa îndrumare, după cum relatează apostolii lui Iisus.

Biblia spune multe istorii despre îngeri. Dar ei aparțin omenirii întregi, nu unei religii anume. Trebuie doar să-i primim în viața noastră și să ne deschidem sufletul față de ei. Toți avem nevoie de ajutorul lor, chiar dacă nu recunoaștem întotdeauna. Ei au menirea de a ne călăuzi și a ne proteja, de a ne sprijini eforturile întru desăvârșire, în viața de zi cu zi. Ne ajută, de asemenea, să conștientizăm ce anume se opune destinului nostru evolutiv și ne insuflă forța să înlăturăm dificultățile și obstacolele care apar în viață.

Doi dintre cei mai mari gânditori ai epocii moderne, Emanuel Swedenborg și Rudolf Steiner, i-au privit pe îngeri nu numai din punct de vedere religios, ci și uman. Rudolf Steiner i-a perceput ca învățători divini care îi ajută pe oameni să evolueze spiritual. El credea, de pildă, că Arhanghelul Mihail este îngerul călăuzitor al vremurilor noastre. O parte foarte importantă a lucrărilor sale descrie modalitățile de comunicare cu făpturile angelice. Una dintre acestea este folosirea icoanelor care le zugrăvesc chipul. Pentru aceasta trebuie să sporim în inima noastră credința și intuiția. Astfel vom fi ajutați să atingem un înalt nivel spiritual și vom desluși în miezul realității jocul divin al lui Dumnezeu.

Mesajele subtile ale îngerilor sunt recepționate prin emisfera dreaptă a creierului. Aici se sintetizează informațiile primite, care sunt transformate în imagini. Este acea parte a creierului care se stimulează cel mai rapid prin intermediul muzicii, al culorilor, al contemplării. Trăirea emoției estetice alături de metodele yoghine ale meditației și relaxării ajută la armonizarea atât de necesară a emisferelor noastre cerebrale și, prin urmare, la utilizarea potențialului nostru ca ființe umane.
Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Ingerii lui Dumnezeu vin la noi in mod ocultat."
James Russell Lowell