Prima pagina arrowDomnule, credeti in ingeri?

Domnule, credeti in ingeri?

angel40.jpgPovestirea care urmează s-a petrecut în anul 1942 în China, după ce japonezii au învins în războiul contra chinezilor. Datorăm această povestire doctorului Nelson Bell, care își desfășura activitatea în apropiere de Tsingkianpu în provincia Kiangsu. El era de obicei aprovizionat de o librărie creștină din Shangai cu Evanghelii, pe care le distribuia pacienților.

Într-o dimineață, în jurul orei nouă o mașină japoneză s-a oprit în fața librăriei. Avea la bord cinci marinari și era încărcată pe jumătate cu cărți. Vânzătorul chinez, care era creștin, în acel moment era singur și a realizat cu stupoare că japonezii au venit pentru a-i goli magazinul. Timid din fire, a înțeles că nu ar fi putut opune rezistență.

Marinarii au sărit din mașină și se deplasau către ușa magazinului, dar înainte ca aceștia să fi intrat, un domn chinez, îmbrăcat elegant intră în magazin. Vânzătorul nu-l cunoștea și era sigur că nu-l mai văzuse. Din motive necunoscute soldatii japonezi păreau incapabili să-l urmeze, rămânând afară și privind cele patru vitrine mari, fără a intra. Necunoscutul îi ceru vânzătorului să-i spună ce doreau acei oameni, iar vânzătorul i-a explicat că japonezii goliseră multe librării din oraș, iar acum în mod evident era și rândul magazinulul său. Cei doi s-au rugat împreună, necunoscutul încurajându-l pe vânzător și astfel trecură două ore. Soldații, în mod uimitor, s-au urcat în mașină și au plecat. A plecat si necunoscutul chinez, fără să fi cumpărat nimic și fără să fi pus vreo întrebare despre cărțile aflate în librărie.

Mai târziu, a sosit proprietarul magazinului iar vânzătorul îl întreabă: "Domnule, credeți în îngeri?"

"Bineînțeles" răspunse Lee.

"ªi eu cred", conchise vânzătorul.
Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Dumnezeu le-a poruncit ingerilor Lui sa te protejeze pe toate drumurile tale, sa te tina in brate pentru ca tu sa nu-ti lovesti piciorul de vreo piatra."
Psalmi 90, 11-12