Prima pagina arrowCerul e super!

Cerul e super!

angel217.jpgAcesta este cazul care l-a fascinat pe doctorul Melvin Morse si care l-a determinat sa se intereseze de povestile legate de tunel avute de copii. El a publicat experienta sa cu Krystel sub forma unui articol in "American Journal of Disabled Child" si a precizat ca fetita de sapte ani refuzase ca el sa inregistreze discutia lor atata timp cat el nu vazuse desenele pe care ea voia sa i le arate, si care ilustrau experienta sa:

"Pacienta a spus ca primul lucru pe care si-l amintea in legatura cu inecul sau era ca "se afla in apa". Ea spunea: "Eram moarta. Si apoi m-am trezit in tunel. Era foarte intuneric si-mi era frica. Nu puteam sa merg." O femeie pe nume Elisabeth a aparut si tunelul s-a luminat foarte tare. Femeia era mare, cu parul blond care stralucea. Au mers impreuna pana la cer. Fetita spunea ca "cerul era super. Era plin de lumina si erau o multime de flori". Era o bariera in jurul cerului si nu putea vedea dincolo de ea. Ea a spus ca a intalnit acolo multi oameni, inclusiv pe bunicii ei morti, pe matusa ei din partea mamei care murise de asemenea, cat si pe Haether si Melissa, doi adulti care asteptau sa renasca în planul fizic. Apoi ea i-a intalnit pe "Tatal ceresc si pe Iisus", care au intrebat-o daca voia sa se intoarca pe pamant. Ea a raspuns "nu". Apoi Elisabeth a intrebat-o daca voia sa o vada pe mama ei. Ea a spus da si s-a trezit pe patul de spital.

Contemplam corpul inert al lui Krystel la serviciul de reanimare si ma intrebam daca aceasta micuta mai putea fi salvata. Aparatele la care era acum bransata nu prevesteau nimic bun: un scanner revelase un edem imens in zona creierului, toate reflexele faringiene disparusera iar Krystel nu mai respira decat cu ajutorul unui plaman artificial. In jargonul crud al serviciilor de urgenta, s-ar fi putut spune ca "era buna de pus in sicriu". Estimam ca nu avea mai mult de 10% sanse de supravietuire. Chiar si astazi, un episod asociat cu povestea lui Krystel mi-a ramas in memorie: a trebuit sa introduc un mic cateter intr-una din arterele ei pentru a masura gradul de oxigen din sangele ei... Aceasta interventie... este delicata dar provoaca si sangerare, deoarece implica incizia unei artere.

Dupa trei zile Krystel era complet restabilita. Cazul sau se numara printre acele mistere medicale care demonstreaza resursele nebanuite ale organismului omenesc.  Inteligenta lui Krystel nu a fost deloc diminuata datorita privarii de oxigen care insoteste intotdeauna inecurile. N-am notat nimic anormal."

Acest caz este fascinant: o fetita de sapte ani (moarta clinic timp de 19 minute!), care declara in modul cel mai firesc cu putinta ca L-a intalnit pe Tatal etern si pe Iisus, in timp ce in aceasta lume, zeci de mii de calugari si calugarite, mai mult sau mai putin izolati, isi petrec intreaga viata asteptand acest lucru. Acest lucru adevereste perfect parabola "Celui Mare", din evanghelia lui Matei (18.1), din raspunsul dat de Iisus celui care L-a intrebat: "Cine este cel mai mare in Împaratia Cerurilor?" Chemand la El un copil, El l-a asezat in mijlocul lor si a spus: "Adevarat va spun voua: daca nu deveniti precum copiii, nu veti intra in Împaratia Cerurilor. Acela care se va smeri ca acest copilas, acela va fi cel mai mare in Împaratia Cerurilor." și cu fragmentul "Feriti-va sa defaimati pe vreunul din acesti micuti; caci va spun ca ingerii lor din ceruri vad pururea fata Tatalui Meu care este in ceruri." (Matei 18.10)
Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Si erau ciobani pe acelasi taram, la stana, care pazeau noaptea oile. Si iata, ingerul Domnului a venit catre ei si lumina Domnului straluci in jurul lor si ei s-au temut tare. Si ingerul le-a spus: Nu va temeti! Iata, eu va anunt o mare bucurie care se va revarsa asupra intregului popor, pentru ca astazi vi s-a nascut Mantuitorul..."
Evanghelia dupa Luca, 2, 8-10