Prima pagina arrowCel mai bun prieten

Cel mai bun prieten

angel23.jpg Prima întâlnire cu îngerul meu păzitor a avut loc în vis. Eram în vremea adolescenței, perioadă dificilă pentru majoritatea oamenilor. Atunci apar cele mai năstrușnice idei, cele mai încăpățânate tendințe, cele mai excentrice dorințe de explorare. Nu mă mai înțelegeam cu părinții, mai ales că încercau să-mi impună stilul lor de viață. Iar eu numai asta nu vroiam. ªi am ales să le fac în ciudă, făcând tot pe dos decât îmi cereau ei. Erau disperați. ªi într-o noapte am visat că mă aflam într-o grădină foarte mare, dar care era traversată de niște coridoare din dale de piatră, cu coloane ca stâlpi de susținere. Era ca un labirint făcut din piatră și întretăiat de pâlcuri de verdeață. Era lume multă, majoritatea tineri, care formau grupuri-grupuri, unele mai vesele, altele mai certărețe. Ce mai! Era o nebunie să-i asculți pe toți deodată.
 
Am început să alerg de la un grup la altul, să-mi caut prieteni de joacă, să mă bag în discuții, să mă bag și eu în seamă. Dar am sesizat cu timpul că un bărbat foarte înalt mă urmărește peste tot. Atunci am încercat să scap de el, jucându-mă de-a v-ați ascunselea. Nu reușeam, oricât m-aș fi străduit. El apărea în cele mai imposibile locuri. Nu înțelegeam, cum putea un om așa de mare să poată să mă urmeze pretutindeni, oricât de tare aș fi fugit. Apoi am început să obosesc și m-am gândit să-i stau în față și să-l întreb ce vrea. Dar parcă mi-a citit gândul, că se și aflase lângă mine, luându-mă protector pe după umeri și așezându-mă în fața sa. L-am privit în ochi și m-am liniștit. Totul dispăruse din jurul nostru, mă simțeam în siguranță și ocrotit.
 
A început să-mi vorbească aproape șoptit, spunându-mi ce nu făceam bine, ce mult îi supăr pe părinți, cum pot să repar greșelile făcute, și multe alte indicații. Era imposibil să nu-l ascult. Mă simțeam gol în fața lui, mă citea ca pe o carte deschisă. Nu mai puteam și nici nu mai vroiam să-i ascund nimic. Mi-a mai spus în final că el este alături de mine tot timpul și că dacă am nevoie de el să-l chem. Am simțit atunci că el este cel mai bun prieten al meu și că pot avea încredere deplină în el. După ce m-am trezit din somn mi-am amintit cu lux de amănunte tot visul și am observat că ceva din mine s-a schimbat. Nu mai aveam aceleași gânduri de a mă da mare, de a arăta ceea ce nu eram. Eram foarte liniștit și împăcat cu mine și cu toată lumea.

Dorin 


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Ingerii nu mor niciodata, voi stiti aceasta."
Anatole France