Prima pagina arrow29 septembrie - Arhanghelii Mihail, Gabriel si Rafael

29 septembrie - Arhanghelii Mihail, Gabriel si Rafael

(Sarbatoare în calendarul romano-catolic)

11.jpgArhanghelul Mihail este considerat a fi cel mai important dintre toți Arhanghelii. Acest aspect este menționat atât în tradiția creștină cât și în cea ebraică și islamică. Fiind un protector divin prin excelență, Arhanghelul Mihail este apelat adeseori de Biserică și de comunitatea creștină ca să apere de rău. Nu este deloc întâmplator că în Apocalipsa lui Ioan, Arhanghelul Mihail împreună cu îngerii săi, sunt descriși ca fiind în luptă cu balaurul (forța satanică) și cu demonii (îngerii decăzuți) care sunt subordonați acestuia, iar deznodământul acestei lupte este că acest balaur al abisurilor infernale a fost azvârlit sub pământ împreună cu îngerii întunericului (demonii) care-l slujeau.

 

 

10.jpgArhanghelul Gabriel este vestitor al dumnezeieștilor taine. În limba ebraică, Gabriel  semnifică "Dumnezeu este puterea mea". Este îngerul Bunei Vestiri, al reînvierii, al compasiunii, al pedepsei divine, al morții și al revelației divine. De asemenea, el este considerat a fi guvernatorul Paradisului. El este menționat de mai multe ori în Biblie, de fiecare dată ca un mesager care aduce vești importante.

Este prezent în viziunile lui Daniel despre întoarcerea evreilor din captivitate, căruia i-a revelat și viitorul națiunii. Tot el i-a vestit lui Zaharia nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și lui Ioachim și Anei nașterea Fecioarei Maria. El este vestitorul venirii lui Mesia pe Pământ. Gabriel a anunțat-o pe Fecioara Maria că-l va naște pe Iisus și i-a apărut în vis lui Iosif pentru a-i explica această situație.

 

Arhanghelul arhanghelul_rafael08.jpgRafael ne asistă în efortul nostru de a ne vindeca atât corpul, cât și mintea și inima. El ne ajută să atingem starea de sănătate și împlinire. El oferă ajutor tuturor celor care suferă și au nevoie de vindecare, și atunci când este permis, le alină durerile. Atunci când ne deschidem inimile față de vindecarea spirituală, Rafael este cel care ne ghidează către terapeuți, vindecători sau persoane competente care ne pot îndruma și ajuta. Cu cât devenim mai conștienți de responsabilitatea care ne revine în procesul de autovindecare, el ne ajută să intrăm în contact cu sufletul nostru, care în mod tainic știe ce anume este mai bun pentru ca noi să ne restabilim starea de sănătate și vitalitate.
 
Rafael ne poate ajuta să înțelegem lecțiile tainice pe care le avem de învățat din fiecare boală cu care ne confruntăm și ne ajută să ne auto-cunoaștem și să învățăm din suferințele cu care ne confruntăm. Atunci când optăm pentru un mod sănătos de viață, acest înger este alături de noi. 


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"De fiecare data cand moare un copil bun, coboara pe Pamant un inger al lui Dumnezeu, il ia in brate, isi intinde aripile mari si albe, zboara impreuna cu el in toate locurile care ii placeau copilului, ii culege un buchet de flori pe care le duce sus lui Dumnezeu, unde vor inflori si mai frumos decat pe Pamant."
Hans Christian Andersen