Prima pagina arrowSfantul Bernard

Sfantul Bernard

sfantul_bernard.jpgBernard de Clairvaux cunoscut și ca Sfântul Bernard (1090 – 1153) a fost mai întâi conte de Châtillon și apoi călugăr. La 18 mai 1113, Bernard intră în Ordinul Cistercian. Dacă la data intrării sale în viața monahală, ordinul nu depășise stadiul anonimatului, în deceniile următoare cistercienii vor deveni, datorită personalității acestui tânar nobil burgund, pentru mai multe secole, cel mai important și influent ordin monastic catolic.

"Să-i iubim pe îngeri, care sunt călăuzitorii și tutorii noștri, constituiți și dați nouă de Tatăl. Acum cu adevărat suntem fii ai lui Dumnezeu. Aceasta suntem, chiar dacă nu o înțelegem prea limpede, pentru că încă suntem ca niște copii. Dar chiar dacă încă suntem copii și ne rămâne de parcurs un drum atât de lung și de periculos, de ce ne-am teme cu niște protectori atât de mari? Ei nu pot fi nici înfrânți, nici înșelați și ne păzesc în toate "căile noastre". Sunt fideli, sunt prudenți, sunt puternici. De ce să ne facem griji? Trebuie doar să-i urmăm, să fim alături de ei și astfel vom rămâne sub ocrotirea lui Dumnezeu."
Despre Sfantul Bernard
20 august - Sfantul Bernard
Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Poate ca un inger arata ca tot ceea ce noi am uitat: lucruri uitate, sentimente uitate, care nu par cunoscute atunci cand le reintalnim. Pierdute, dar care odinioara au fost ale noastre."
John Ashberry