Prima pagina arrowPadre Pio si Ingerul pazitor (2)

Padre Pio si Ingerul pazitor (2)

Cateodata, Padre Pio, in sacristie, se oprea si saluta chiar sarutand pe cate un amic sau fiu spiritual iar eu, povestea cineva, privind cu sfanta invidie la acel norocos, imi spuneam mie insumi:
- "Fericitul!... daca as fi eu in locul lui! Fericitul!"

In 24 decembrie 1958 eram in genunchi, la picioarele lui, pentru spovada. La sfarsit, il privesc si in timp ce inima imi batea plina de emotie am indraznit sa spun:
- "Padre, azi e Craciunul, pot sa va fac urarile dandu-va un sarut?

Iar el, cu o amabilitate care nu poate fi asternuta pe hartie ci doar imaginata, mi-a suras si mi-a spus:
- "Grabeste-te, fiule, nu ma face sa pierd timpul!" si m-a imbratisat. L-am sarutat si ca un porumbel, vesel, mi-am luat zborul spre iesire plin de bucurii ceresti.

Si ce sa povestesc despre bastoanele in cap? De fiecare data, inainte de a pleca de la San Giovanni Rotondo doream un semn preferential. Nu numai binecuvantarea sa, dar si doua bastonate in cap, in semn de mangaieri paterne. Trebuie sa subliniez ca niciodata nu m-a lipsit de aceste gesturi iar eu, ca un copil, eram bucuros sa le primesc.

Intr-o dimineata, eram multi in sacristia micii biserici si in timp ce Padre Vincenzo, cu voce puternica si cu severitatea-i cunoscuta, ne invita spunand: "Nu va impingeti ... nu strangeti mana lui Padre .. retrageti-va!", eu indispus, am repetat ca pentru mine: "Voi pleca, de data asta, fara bastoanele in cap".

Nu voiam sa ma resemnez si am inceput sa ma rog la Ingerul Pazitor ca sa fie el mesagerul meu si sa-i repete  lui Padre Pio textual: "Padre, eu plec, doresc binecuvantarea si cele doua bastoane pe cap ca intotdeauna. Unul pentru mine si unul pentru sotia mea. "Faceti loc, faceti loc", repeta Padre Vincenzo timp in care Padre Pio a inceput sa vina. Eu eram nerabdator. Il priveam cu tristete. Iata, se apropie, imi surade si primesc inca o data cele doua bastoane si chiar si mana ca s-o sarut.
- "Ti-as da multe bastoane tie, multe!" Asa mi-a spus prima data.

19.jpg

O femeie era asezata in piata bisericii capucinilor. Biserica era inchisa. Era tarziu. Femeia se ruga in gand si repeta in inima sa:
- "Padre Pio, ajuta-ma! Ingerul meu, mergi la Padre si spune-i sa vina in ajutorul meu pentru ca altfel sora mea moare!".
De la fereastra de sus se auzi vocea lui Padre Pio:
- "Cine ma cheama la ora asta? Ce e?"
Femeia a povestit despre boala surorii sale, Padre s-a deplasat prin bilocatie si a vindecat bolnava.

 

19.jpg

O persoana i-a spus lui Padre Pio:
- "Eu nu pot sa vin mereu la dumneavoastra. Salariul meu nu-mi permite cheltuieli pentru calatorii atat de lungi."
Padre Pio i-a raspuns:
- "Si cine ti-a spus sa vii aici? Nu ai Ingerul tau pazitor? Ii spui ce vrei, il trimiti aici si vei avea imediat raspunsul".

19.jpg

Padre Pio cand era preot tanar ii scria confesorului sau spunand: "Noaptea, chiar inainte de a inchide ochii, vad deschizandu-se in fata mea Raiul. Inveselit de aceasta viziune, dorm cu un suras  dulce de beatitudine pe buze si intr-un calm perfect asteptand ca micul meu prieten din copilarie sa vina sa ma trezeasca si astfel sa inaltam laudele pentru placerea inimilor noastre".

19.jpg

Intr-o zi veni parintele Alesio la Padre Pio tinând în mâna niste scrisori si voind sa obtina niste lamuriri. Padre Pio l-a întrerupt sec:
- "Nu vezi ca sunt ocupat ? Lasa-ma în pace!"
Parintele Alessio s-a retras cu umilinta. Padre Pio si-a dat seama de acest lucru, îl chema mai târziu la el si-i zise:
- "N-ai remarcat îngerii care ma înconjoara? Ei sunt îngerii pazitori ai fiilor mei duhovnicesti. Au venit si mi-au adus mesajele lor, iar eu ma pregateam sa le raspund."

19.jpg

Un medic l-a întrebat pe Padre Pio:
-"In jurul Dvs. sunt o multime de îngeri. Nu va deranjeaza totusi?
- "Nu", raspunde Padre Pio, "ei sunt foarte docili".

19.jpg

Odata Padre Pio spuse unui om:
- "Ne vom ruga pentru mama Dvs. Ingerul ei pazitor mi-a zis ca va fi cu ea".

19.jpg

Unul din fii sai spirituali spunea odata:
- "Padre Pio asculta totdeauna pe cei care apeleaza la el".
Intr-o seara o grupa cunoscuta de oameni vizita biserica San Giovanni Rotondo si vorbeau despre harurile pe care voiau sa le ceara prin intermediul îngerilor lor pazitori.

19.jpg

A doua zi, dupa sf. Liturghie, Padre Pio zâmbind, îi mustra cu amabilitate:
- "Nu ma puteti lasa în pace nici noaptea?"
Au inteles imediat ca rugaciunile lor au fost ascultate.

19.jpg

Un alt om îl întreba pe Padre Pio:
- "Chiar poti auzi ce-ti vorbeste îngerul pazitor?
Pio raspunse:
- "Sigur ca da sau credeti ca sunt neascultatori ca Dvs ? Trimite-l pe îngerul tau pazitor la mine!"

19.jpg

"Nu trebuie sa-mi scrii, nu-ti pot raspunde întotdeauna. Trimite-mi-l pe îngerul tau pazitor. Asa pot face orice pentru tine."

19.jpg

"Ingerul pazitor mi-a povestit câte ceva despre tine. Am inteles lipsa ta de încredere."

19.jpg

"Daca-l invoci pe îngerul tau pazitor, el te va lumina si te va calauzi. Din acest motiv l-a asezat Domnul lânga tine. Foloseste-te de el."

19.jpg

"Daca misiunea îngerilor este mare, misiunea mea e sigur mai mare caci el este ca un profesor pentru mine ajutându-ma sa învat si celelalte limbi."

19.jpg

"Trimite îngerul tau pazitor la mine. El nu are nevoie de bilet de tren iar încaltamintea lui nu se rupe.."

19.jpg

"Ingerul pazitor este la dispozitia tuturor, mai ales pentru cei parasiti si singuratici."


Sursa: http://www.padrepio.catholicwebservices.com


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Nu ca ingerii are fi mai sfinti decat oamenii sau demonii, dar faptul ca ei nu asteapta sfintenia decat de la Dumnezeu ii face intr-adevar ingeri."
William Blake