Prima pagina arrowPadre Pio si Ingerul pazitor (1)

Padre Pio si Ingerul pazitor (1)

Un italo-american rezident în California, îi încredința Îngerului său Păzitor să îi vestească lui Padre Pio ceea ce credea că trebuie să cunoască.

Într-o zi, după spovadă, îi ceruse lui Padre Pio dacă simțea într-adevăr ceea ce el îi spunea prin înger. Iar Padre Pio i-a repetat ceea ce putine zile mai înainte îi făcuse cunoscut prin intermediul Îngerului său.

17.jpg


Parintele Lino povestea: Ma rugam îngerului meu pazitor sa intervina pe lânga Padre Pio în favoarea unei doamne care se simtea foarte rau, dar mi s-a parut ca lucrurile nu s-au schimbat deloc. Când l-am vazut pe Padre Pio, i-am spus:
- M-am rugat îngerului meu pazitor, pentru ca asa ma rugase acea doamna, dar e posibil sa nu se schimbe nimic?

El mi-a raspus:
- Ce crezi, ca el este neascultator ca mine sau ca tine?

17.jpg


Padre Eusebio povestea:
Mergeam la Londra cu avionul, contra sfatului lui Padre Pio care nu dorea să folosească acest mijloc de transport. În timp ce survolau canalul Mânecii o furtună violentă puse avionul în pericol. În teroarea generală am recitat actul de durere și, neștiind ce să fac, l-am trimis pe Îngerul Păzitor la Padre Pio.
Întors la San Giovanni Rotondo am mers să-l vizitez.
- "ªtrengarule" – îmi zise – "Cum ești? Totul a decurs normal?"
- "Padre, m-am speriat groaznic"
- "ªi atunci, de ce nu asculți?"
- "Dar l-am trimis pe Îngerul Păzitor..."
- "Din fericire a ajuns la timp!"

17.jpg

Un avocat din Fano se întorcea acasă de la Bolonia. Era la volanul mașinii sale în care se afla soția și cei doi fii ai săi. La un moment dat, se simțea foarte obosit, ar fi voit să fie înlocuit la condus, dar fiul cel mare, Guido, dormea. După câțiva kilometri, în apropiere de San Lazzaro, a adormit și el. Când s-a trezit a observat că se afla la o distanță considerabilă de Imola. Plin de teamă a început să strige:
- "Cine a condus mașina? Nu s-a întâmplat nimic?"...
- "Nu", i-au răspuns în cor.
Fiul mai mare care era lângă el s-a trezit și a spus că a dormit foarte adânc. Soția și fiul mai mic, neîncrezători și uimiți, au spus că au constatat un mod diferit de condus, decât cel obișnuit: uneori automobilul era gata să se ciocnească cu alte vehicule, dar în ultimul moment le evita cu manevre perfecte. Chiar și maniera de a lua curbele era diversă.
- "Mai ales", spunea soția "ne-a mirat faptul că tu ai rămas nemișcat mai mult timp și nu ai răspuns la întrebările noastre..."
- "Eu - o întrerupse soțul - nu puteam să răspund pentru că dormeam. Am dormit curs de 15 kilometri. Nu am văzut și nu am simțit nimic deoarece dormeam... Dar cine a condus mașina?... Cine ne-a ferit de catastrofă?

După câteva luni,  avocatul s-a dus la San Giovanni Rotondo. Padre Pio, abia l-a văzut, i-a pus o mână pe umăr, zicându-i:
- "Tu dormeai și Îngerul Păzitor îți conducea mașina."
Misterul a fost descoperit.
17.jpg

O fiică spirituală a lui Padre Pio traversa un drum de țară care ar fi condus-o la Conventul capucinilor, unde o aștepta însuși Padre Pio. Era una din acele zile de iarnă, înălbite de fulgii mari de zăpadă care cădeau pe pământ, făcând și mai greoi drumul.
De-a lungul străzii, total înzăpezite, doamna avu certitudinea că nu ar fi ajuns la timp la întâlnirea cu fratele. Plină de credință, îl însărcină pe Îngerul ei Păzitor să-l înștiințeze pe Padre Pio că, din cauza timpului nefavorabil, va sosi cu destulă întârziere. Ajunsă la convent a putut constata cu mare bucurie că fratele o aștepta în spatele unei ferestre, de unde, surâzând, o saluta.

Sursa: http://www.padrepio.catholicwebservices.com

Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Si sa stii ca ingerii sunt fiinte sfinte, libere de intunecare prin pasiuni, furie sau tulburare."
Zakariya Al-Quazwini