Prima pagina arrowInterviu cu K. Martin-Kuri (4)

Interviu cu K. Martin-Kuri (4)

Î: Există modalități specifice prin care oamenii pot lua contact cu îngerul păzitor?

angel119.jpgKMK: Avem o linie 800. Este 1-800-28-ANGEL. Oamenii sună și cer informații despre îngeri la orice oră. Am văzut astfel cât de mulți sunt aceia care sunt interesați de această problemă și este extraordinar.

Răspunsul pe care-l dau la "Cum să ne conectăm?" este foarte simplu. Nu trebuie să vă conectați, sunteți deja conectați cu îngerul vostru în fiecare moment, în fiecare secundă din viața voastră. Problema este să devenim noi conștienți de această realitate. Așa că recomand anumite atitudini ca să ne aducem aminte de îngerul nostru păzitor.

Fii recunoscător pentru orice este dificil. Fii recunoscător pentru ceea ce este bun, plăcut, care ne ajută,  pentru toate binecuvântările din viață, dar și pentru situațiile dificile – așa cum ai spune mulțumesc pentru un cadou. Ce vreau să spun prin recunoștință este că trebuie să fim recunoscători și pentru pierderea unui picior, pentru că aceasta înseamnă că va trebui să învățăm să mergem în alt mod. Să fim recunoscători pentru dificultățile financiare pentru că vom învăța să muncim altfel. Recunoscători pentru toate greutățile sau pentru o boală, pentru că astfel putem dobândi noi calități ale sufletului pe care nu le-am fi obținut în alt mod. Să fim recunoscători pentru tot ce este dificil.

Când atingem această atitudine a sufletului, se petrece un lucru minunat. Îngerul păzitor cel plin de iubire devine plin de compasiune și se manifestă. Ființele din planurile celeste vor fi încântate și foarte mișcate de această atitudine de recunoștință pentru toate dificultățile.

A doua calitate foarte importantă este empatia. Aceasta înseamnă de fapt să împărtășești trăirile altei ființe. Adică te conectezi cu viața cuiva, a unui prieten sau asociat și simți pasiunea vieții lui. Care e misterul acelui suflet? Când vei începe să te minunezi de acest mister, îngerul tău păzitor va intra în contact cu îngerul lui păzitor. ªi în scurtă vreme cei doi îngeri păzitori vor conlucra între ei și cu tine.

Apoi cred că trebuie să mergem mai departe și să începem să lucrăm cu credință. Există o perioadă în fața noastră în care vom experimenta credința cu o nouă semnificație. Credința despre care vorbesc este credința că chiar în orice situație, oricât de dificilă sau de neînțeles pentru noi, există o prezență divină; există o influență călăuzitoare. Nu contează cât de dificil este, întotdeauna există o cale prin acest set de circumstanțe.

ªi cred că mai este o calitate care este destul de importantă pentru noi în aceste momente. Este vorba despre dorința de a ajuta, de a servi. Mulți dintre noi nu știu nimic despre a servi. Nu poți servi cu adevărat fără un noțiune foarte foarte importantă: sacrificiul. Nimeni nu vrea să audă despre renunțarea la ceva și toți fug de acest cuvânt, dar eu am o definiție diferită a sacrificiului. Eu cred că înseamnă "a folosi partea ta sacră" - adică ceva ce vine dintr-un loc sacru dinlăuntrul ființei tale. Cum poate cineva servi cu adevărat dacă nu o face la modul acesta? Cele două sunt unite. Dacă servești, trebuie să dai ce e mai bun în tine. ªi dacă faci aceasta, atunci automat atragi în tine cele trei calități surori: adevărul, frumusețea și bunătatea. Dacă deții adevărul, bunătatea va apărea; dacă ai frumusețe, atunci adevărul și bunătatea nu vor întârzia să apară; dacă ai bunătate, vei avea și adevărul și frumusețea. De obicei, cele trei sunt legate.

Î: Există cumva vreun scop mai înalt în viață pe care noi l-am scăpat din vedere?

angel120.jpgKMK: Un mare inițiat pe nume Rudolph Steiner a spus odată un lucru minunat, care a avut un mare impact asupra vieții mele: "Cu toții suntem gânduri ale lui Dumnezeu". Dumnezeu ne-a gândit pe fiecare dintre noi în această creație. Scopul vieții noastre este acela de a ne reconecta cu gândul originar, Logosul Divin Suprem, de a ne reaminti. Avem doar frânturi din această memorie și aceasta când se produce câte un moment de grație, sau când avem vreo experiență deosebită într-un vis sau o viziune. Dar umanitatea ca întreg a uitat Gândul Divin Suprem din spatele tuturor scopurilor noastre. ªi acesta este unul dintre motivele pentru care a apărut această intervenție. Îngerii au adresat o chemare umanității să înceapă să-și amintească tabloul de ansamblu al Totului și nu doar părți disparate.

Î: Ce se va petrece cu umanitatea pe măsură ce vom începe să ne amintim?

KMK: Pe măsură ce ne amintim cine suntem, cine ne-a creat, atunci va trebui să acționăm cu tot ce este mai bun în noi. Vom începe să devenim lumină. Vom începe, fiecare dintre noi, să iradiem Forța Divină. Această lumină pe care o vom iradia nu va fi altceva decât iubirea. Nu va fi genul de iubire care pune: "Te iubesc, te doresc". Va fi genul de iubire care are scopul, prin esența sa, de a dărui fără să aștepte ceva în schimb, de a vindeca.

Este genul de iubire care împlinește și unifică. Este genul de iubire pe care noi nu-l cunoaștem pe deplin acum. Această iubire este expansiune. Ea este din totdeauna acolo, în adâncul inimii noastre, dar ni s-a dat liberul arbitru, astfel că nu o putem primi decât dacă ne decidem să ajungem la ea.

Se deschide o nouă perspectivă în fața noastră. Ați putea spune: "Toate bune și frumoase, dar cum poți să iubești astfel, când oamenii se bat peste tot în lume? Cum poate iubirea depăși așa ceva?" Îngerii răspund pe măsura iubirii noastre; deci cu cât mai multă lumină și iubire emani, cu atât mai mult ajutor angelic vei primi, cu atât mai mult vor interveni îngerii în viața ta. Deci, cu cât vom permite acestei calități minunate numită dăruire de sine să se manifeste în viața noastră de zi cu zi, cu atât se vor reuolva mai rapid și mai simplu toate problemele.

Î: Cum ne pot ajuta îngerii să găsim genul acesta de iubire spirituală pe care-l descrieți?

KMK: Nu poți lucra cu îngerii fără ca iubirea din care sunt ei creați să inunde sufletul tău. Le spun oamenilor că cel mai minunat mod de a contacta un înger este să-ți invoci îngerul păzitor dimineața devreme. Dacă vei proceda astfel, vei începe să simți – vă garantez că se va petrece întocmai – atingerea aripii îngerului pe obraz. Poate că nu va fi o atingere fizică, dar vei începe să simți iubirea pe care cerurile o au pentru tine, muritorul.

Mulți dintre noi sunt absolut terifiați de toate luptele pe care le ducem în viață. ªi cu toate acestea, există un Dumnezeu care ne iubește. Noi am vrea ca totul să fie ușor. Dar iubirea nu înseamnă ca totul să fie ușor... Iubirea e ceva care ne trezește către un nivel de conștiință din ce în ce mai înalt, unde ne putem identifica cu Dumnezeu.

Î: Dată fiind starea lumii astăzi, credeți că ne apropiem de Apocalipsa descrisă în Revelații?

KMK: Aș zice mai degrabă că fiecare persoană se apropie de sfârșitul unui anumit mod de a exista pe acest pământ și că trebuie să ne creem instrumente și modalități de a exista în noua lume din fața noastră.

De când există viață, noi am suferit, dar în prezent, suntem mult mai expuși la durere. Oricum, putem alege să trăim în conștiința divină sau putem să o respingem. Lumea poate fi un loc foarte rece și dur sau poate fi umplută cu iubire și căldură; alegerea este a noastră. ªi trebuie să facem această alegere în toate ariile vieții noastre.

Î: Îngerii vor ceva de la noi?

KMK: Îngerii nu doresc nimic altceva decât să împlinească voința lui Dumnezeu. Aceasta înseamnă că nu vor nimic de la noi. Oricum, îngerii speră ca noi toți să facem un singur lucru, exprimat în toate modurile posibile: să-l iubim pe Dumnezeu mai presus de orice.
Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Ingerii nu mor niciodata, voi stiti aceasta."
Anatole France