Prima pagina arrowInterviu cu K. Martin-Kuri (3)

Interviu cu K. Martin-Kuri (3)

Î: Cum este să fii atât de legat de îngeri în munca dvs. – în arta dvs.?

angel117.jpgKMK: Ca să pot să-mi fac treaba și s-o fac bine, trebuie să am un nivel de conștiință încât să pot interacționa cu îngerii tot timpul. Aș spune că cel mai profund beneficiu în contactul meu cu îngerii, de când eram copil și până acuma, a fost că am învățat să-L iubesc mai mult pe Dumnezeu. Cu fiecare fază prin care am trecut, am simțit din ce în ce mai intens compasiunea divină. ªi devin din ce în ce mai conștientă de numărul extrem de limitat de oportunități al îngerilor de a lucra cu conștiința umanității.

De-a lungul anilor, abia dacă reușesc să mă odihnesc. Lucrez aproape zi și noapte. Vedeți, îngerii nu dorm. Așa că de multe ori ei mă trezesc în mijlocul nopții. Sau dacă pictez pe cineva, trăiesc alături de îngerul păzitor al acelei persoane până la sfârșit. Păstrez sufletul lor aproape de al meu multă vreme.

Acest lucru are un impact mare asupra mea. Mă face să fiu mai hotărâtă ca niciodată să devin un slujitor mai bun. Trebuie să devin mai lucidă și să discern îndatoririle pe care le am în fiecare moment. Pierd și eu multe oportunități. Am învățat că îngerii ne oferă multe, multe oportunități, dar pe care noi le ignorăm total. Ca să nu le mai pierdem de acum înainte, cred că trebuie să ne dedicăm viața pentru  a-i servi pe ceilalți. Asta nu înseamnă că trebuie să devenim mai mari ca alții. Trebuie să devenim noi înșine. Dacă vom deveni pe deplin conștienți cine suntem noi de fapt, vom putea să fim în comuniune cu Dumnezeu, și atunci îngerii vor cânta imnuri de bucurie. Acesta este scopul nostru. Cât despre mine, am ca menire să urmăresc să demonstrez că raiul există.

Î: Cum îi transformă pe oameni aceste contacte cu îngerii?

KMK: Divinul există și dacă vei reuși să străpungi aceste văluri ale conștiinței, te vei transforma ca ființă. Te va preocupa mai mult ce poți să faci tu pentru lume decât ce poate să facă lumea pentru tine. Îi vei ierta pe cei care te-au rănit. ªi vei începe să-ți extinzi creativitatea la un nivel pe care nu l-ai crezut posibil. Dar nu o vei face pentru tine sau ca să-ți faci tu o carieră mai bună sau să devii mai puternic în lumea materială. Îți vei extinde acea carieră numai ca o posibilitate de a-l servi pe Dumnezeu. E greu de menținut în echilibru această balanță, deoarece uneori tu vrei să-ți extinzi creativitatea, dar lumea s-ar putea să nu dorească să primească ceea ce tu oferi. Dar adevăratul muncitor trebuie să accepte că nu este important dacă lumea apreciauă sau nu ce face el.

În evoluția mea de-a lungul timpului, am învățat să fiu devotată slujirii lui Dumnezeu. Tot ce fac merge într-acolo. ªi cu fiecare moment în care reînnoiesc această promisiune, decopăr că am mai multă libertate. Descopăr că am mai multe responsabilități ce mi se dau de sus. Este ca și cum mi se permite să mă alătur Marilor Suflete. Când pictez îngeri păzitori sau scene din viața cuiva, studioul meu devine foarte asemănător cu un aeroport. Este momentul când se deschis cerurile sau alte dimensiuni ale manifestării și este responsabilitatea mea să fiu foarte exactă – să fiu acolo exact la momentul potrivit, să-mi dezvolt ca pictor toate puterile creative către formele cele mai elevate. Dacă eu sunt convinsă că nu pot realiza nimic valoros fără Dumnezeu, atunci se poate produce un miracol pe pânza mea. Trebuie să-mi impregnez fiecare pânză sau fiecare desen cu rugăciuni. A devenit, de altfel, o realitate în viața mea că darurile apar din suferință. Nu mai văd aproape de loc cu un ochi și am probleme și cu celălalt. Cu toate acestea, încă mai pictez. Căci vedeți, ceea ce pare a fi suferință, de fapt nu este. Pentru că, pe alte nivele, văd foarte bine.

Î: Ați putea să descrieți cum decurge munca dvs și ce rol joacă îngerii în creativitatea dvs artistică?

angel118.jpgKMK: Când intru în studioul meu să pictez, încep să fac lucrul cel mai umil: răzuiesc șevaletul de vopseaua rămasă de la ultima pictură. ªi cu fiecare răzuire, aduc mulțumiri pentru pictura care tocmai fusese acolo. Apoi încep să verific pensulele, să pregătesc pânza. Toate acestea sunt lucruri foarte simple și mici, să pregătești totul cu migală pentru următoarea lucrare.

Fiecare mișcare pe care o fac, o încarc cu rugăciuni și cer să fiu binecuvântată ca să în fiu în stare să fac ceva de valoare. Apoi încep să lucrez cu culorile. Las culorile să vorbească, deoarece culorile sunt în legătură directă cu îngerii. Din momentul acela, vălurile se dau la o parte și încep să apară în jur ființe angelice, în funcție de ce urmează să pictez. ªi începem să lucrăm împreună. Eu, pictorița, sunt înălțată în acel tărâm al lor. ªi pe măsură ce văd acele imagini, urmăresc să le transpun pe pânză.

Este foarte greu pentru mine, pentru că ființa mea devine foarte expansionată și în același timp urmăresc să fiu ancorată în planul fizic. Există o lucrare pe care încă nu am apucat s-o termin, care prezintă chipul lui Iisus. Nu pot să fac mai mult de 5 sau 10 mișcări cu pensula o dată; apoi trebuie să mă întind. Așa că pur și simplu mă duc acolo și mai dau de câteva ori cu pensula. Dacă îl pictez pe Buddha, sau vreun mare înger, pățesc același lucru. E o formă de transă, venind din dimensiuni diferite, expansionându-se în dimensiuni diferite în același timp. ªi întotdeauna trebuie să mă odihnesc după aceea. Dar resimt, în același timp, și un moment de glorie. Pentru că mi s-a permis să văd tărâmurile cerului.

Î: Trăim într-o perioadă în care apar progrese în artă – progrese inspirate de Divin?

KMK: În acest secol are loc dezvoltarea unei noi forme de artă. Eu cred că divinitatea ne cere să creem ceva nou. Eu numesc aceasta "creativitate sacră". Avem oportunitatea de a aduce la lumină prin artă acea parte transpersonală, minunată, din interiorul nostru.  Avem posibilitatea să ne contopim cu cerurile și să permitem gloriei lui Dumnezeu să ne pătrundă opera. Să creăm muzică așa cum nu a mai fost creată vreodată. Să creăm culori cum nu s-au mai văzut vreodată.

Cu toate acestea, încă nu există suficientă creativitate sacră în zilele noastre. Creativitatea actuală este legată de auto-exprimare, de dezvoltarea financiară a culturii noastre. Avem nevoie de mai multă creativitate care să-și aibă originile în sacru. ªi aici vine întrebarea: "Cum ajungi la acel nivel al sacrului ca să poți crea?" Nu există altă cale decât prin rugăciune și prin experiență; prin angajament lăuntric. Trebuie ca prin creativitatea noastră, prin faptele noastre, să ajungem la acea liniște interioară care să ne permită să înțelegem că adevărata creativitate este strâns legată de faptul că existăm.

Noi suntem cele mai bune picturi ale Divinului. Ierarhiile angelice sunt sculpturile cerurilor. Umanitatea, în dezvoltarea sa, este cel mai minunat proiect artistic. Prin umilința noastră, trebuie să ne amintim că există un proiectant mai mare ca noi, un pictor mai mare, un muzician mai mare. Dacă vom gândi astfel, tot ce vom face apoi va contribui la îmbunătățirea planetei noastre și nu la grăbirea sfârșitului ei.

Î: Ce legătură există între îngeri și această creativitate sacră?

KMK: Interesul pentru îngeri nu este ceva creat de editori sau publiciști; nu este orchestrat de ziare sau articole care apar în reviste. Este ceva mult mai puternic de atât. E ceva ce se petrece în spațiul interior al omului, în viața noastră lăuntrică. Cred că vă dați seama că îngerii, fiind conectați cu toții la Sursa Divină, sunt interconectați între ei. Toți îngerii se cunosc la un anumit nivel. Deci, este ușor pentru Sursa Divină să emane gânduri sau ordine care să coboare apoi prin diversele ierarhii până la arhangheli și, în sfârșit, până la îngerii noștri păzitori. Îngerii ne spun astfel: "E timpul pentru umanitate să-și amintească de ceruri și de Dumnezeu." Nu este vorba despre vreo persoană care este spontan dăruită cu abilitatea de a lucra cu îngerii.

angel121.jpgTot ce se petrece cu adevărat la nivel planetar a fost orchestrat de marele arhanghel Mihail și de mulți mari lideri spirituali din toate religiile. Mihail este cel care desparte lumina de întuneric și spune: "Alegeți, mergeți către lumină, căci dacă mergeți către lumină, veți avea o mai mare libertate, dar ea trebuie să vină din propria voastră voință, fără să fiți forțați de nimeni". Epoca lui Mihail, care va mai continua multe sute de ani, este o epocă în care vom deveni puternici din punct de vedere spiritual, atingând nivele de vibrație din ce în ce mai elevate. Vom resimți atunci o adâncă compasiune, nu doar compasiune pentru cineva de pe stradă care nu are ce mânca, ci compasiune față de impactul acțiunilor noastre în viețile celorlalți.

Vom fi capabili să simțim instantaneu ce este adevărul, ce este frumusețea, ce este bunătatea – și să discernem ceea ce nu deține aceste calități. Nu contează cât de tare se va strădui cineva să comercializeze ceva plin de urâțenie și violență, nu va rezista. Alegerea se apropie; trebuie să alegi și să optezi ferm pentru lumină și pentru Dumnezeu; și aici îngerii de lumină ne pot ajuta imens. Nu poți face nici un compromis: să lucrezi și cu partea opusă.

Dumnezeu te va lăsa să lucrezi cu partea opusă atât cât dorești tu, dar suferința va deveni din ce în ce mai mare, cu fiecare întârziere. În aceste vremuri de cumpănă, se produce un act de grație. Primim acum mesaje tot mai multe prin care ni se reamintește aceasta. Oamenii au tot felul de experiențe care demonstrează clar că trebuie să fie ceva dincolo de viața pe care o trăim. Se petrec o mulțime de fenomene de acest gen.

Avem chiar manifestări ale Fecioarei Maria. Au existat o mulțime de astfel de apariții care să ne reamintească că există ceva mult mai măreț și că este timpul să ne lăsăm jucăriile deoparte și să începem să devenim ființe responsabile spiritual. Universul nostru începe cu propria noastră casă, cu propria noastră familie, proprii noștri prieteni și de acolo se extinde. Nu ne putem focaliza atenția pe poluarea mediului înconjurător fără să fim conștienți cum poluează gândurile noastre lumea din jurul nostru.

Adevărata amenințare nu este toxicitatea propriei noastre emisii, deși și ea are un impact asupra mediului. Dar nu asta este cea mai mare amenințare. Cea mai mare amenințare este puterea negativismului. Poluează tot ce facem. Dar prin impulsul de la Mihail, putem să ne eliberăm de această influență. La fel, ne putem elibera, ajutându-i pe alții. Aceasta nu înseamnă doar să-i hrănim pe săraci de Ziua Recunoștinței. Eu vorbesc despre cum trebuie să devenim conștienți de impactul pe care îl are viața fiecăruia dintre noi asupra întregii civilizații. Pentru că nu avem un impact doar asupra celor apropiați, ci și asupra mediului și chiar asupra ființei planetare în întregul ei. Contribuim la un corp spiritual de lumină pentru planeta Pământ sau la un corp de întuneric? Este alegerea noastră. Acesta este motivul pentru care a crescut interesul pentru îngeri, mai ales în ultimii 30 de ani.

Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Te acopera cu aripa lui, si sub aripile sale gasesti adapost."
Psalmi 91, 4