Prima pagina arrowInterviu cu K. Martin-Kuri (1)

Interviu cu K. Martin-Kuri (1)

martin-kuri.jpgK. Martin-Kuri este artistă profesionistă, angelolog și fondatoarea organizației "Douăzeci și opt de îngeri" Inc., înființată în scopul de a studia și a înțelege îngerii și Divinul. Profesoară, pictoriță și scriitoare,  doamna Martin-Kuri a organizat prima Conferință Internațională despre Îngeri. În prezent lucrează la o carte care surprinde reînvierea interesului pentru îngeri.

ÎNTREBARE: Cum v-ați hotărât să vă devotați viața îngerilor?

K.MARTIN-KURI: Când eram mică – și m-am născut de ceva vreme – am descoperit că îngerii erau în jurul leagănului. Puteam să-i văd și știam că ei sunt tot timpul și în jurul membrilor familiei mele, care  însă nu le acordau nici o atenție. Am văzut multă suferință, dar știu că există mari șanse pentru oameni  să-și ușureze suferințele dacă ascultă de ființele acestea minunate, strălucitoare, care le stau alături, care le șoptesc încurajări și îi hrănesc cu binecuvântări cerești. Am avut o experiență de neuitat când eram în clasa întâi. Mă plimbam pe o pajiște, când, deodată, cerurile s-au deschis în spatele meu și am văzut milioane și milioane de îngeri. Era ca într-o pictură de Durer. Am știut atunci că nu voi fi în stare să-mi împlinesc menirea dacă nu-mi voi aminti importanța faptului că exist aici, pe pământ, ca ființă umană pentru ca să-i iubesc și să-i ajut pe ceilalți.

Astfel m-am decis de la o vârstă foarte fragedă că vreau să ajut umanitatea. Acesta a devenit scopul  vieții mele: să lucrez cu îngerii și să înțeleg cum sunt ei implicați în funcționarea universului. Am devenit expertă în culori și efectul culorilor în vindecare – cromoterapie. Îngerii lucrează foarte mult cu culori. Acolo unde sunt flori frumoase, priviți de fapt amprenta muncii unora dintre cei mai mari îngeri – lumea elementală este controlată de îngeri care sunt deasupra lumii îngerilor păzitori.

Aș vrea să adaug că lucrând cu îngerii, lucrezi și cu forța care a creat acei îngeri. De la bun început am simțit că vreau să trăiesc o viață în care să-L iubesc și să-L slujesc pe Dumnezeu. ªi mă străduiesc din răsputeri.

Î: Puteți să ne spuneți ce este un înger și să ne descrieți diversele tipuri și ordine de îngeri?

angel111.jpgKMK: În limba engleză, cuvântul înger are conotație clară de mesager. Dar eu cred că misiunea lor este ceva mai mult decât a fi simpli mesageri. Pentru mine, îngerii sunt acele aspecte ale Creatorului Divin care constituie o punte de legătură între umanitate și Sursa însăși. Această punte este structurată din grade diferite de lumină sau conștiință – diferitele ierarhii angelice. Cel mai aproape de umanitate este ordinul îngerilor păzitori. Mai sus de îngerii păzitori sunt arhanghelii, care se îngrijesc de națiuni și colectivități.

Deasupra arhanghelilor sunt îngerii numiți Archai. Ei sunt responsabili de întreaga creștere și dezvoltare, precum și de declinul civilizațiilor la nivel planetar. Mai presus de Archai sunt Dynamis sau Îngerii Mișcării. Ei sunt implicați în rotația planetelor, în tot ceea ce este dinamic. Următorii sunt Kyriotetes sau Îngerii Înțelepciunii, cei care ne oferă înțelepciunea prin care putem să ne dăm seama de pildă de perfecțiunea care există în frumusețea unui trandafir. Deasupra acestor ierarhii se găsesc cele trei mari coruri de ființe angelice extrem de elevate. Prima categorie sunt Tronurile. Tronurile sunt responsabile cu menținerea întregului univers. Apoi vin Heruvimii. Iar cei mai mari sunt Serafimii. Dincolo de ei este doar Dumnezeu Tatăl.

Misiunea acestor îngeri este una transformatoare, dacă vreți, de la lumina sublimă și atotputernică a lui Dumnezeu până la un nivel mai redus, pe care să-l putem percepe noi ca ființe umane încă imperfecte. Noi nu putem să-l vedem pe Dumnezeu direct fără să fim pătrunși la rândul nostru de același gen de lumină, cu același grad de puritate. Aceasta este posibil doar prin imensă grație divină.

De aceea, trebuie să le permitem îngerilor ca, prin munca lor în viața noastră, să ne facă să fim din ce în ce mai mult în armonie cu întregul univers.

Î: De ce sunt pictați îngerii cu aripi?

KMK: Mie îngerii îmi apar ca ființe de lumină. Dar ei pot apărea în câmpuri de energie luminoasă care dau aparența unor aripi. Aripile sunt o imagine simbolică care reflectă multidimensionalitatea ființării lor. Este un simbol al abilității îngerilor de a călători prin diferitele lumi paralele sau dimensiuni subtile ale manifestării . La cele mai înalte nivele ale lor, ei sunt lipsiți de formă, fiind percepuți ca pură lumină divină.

Îngerii apar oamenilor într-o formă pe care ei o pot percepe. Pot să apară ca un bărbat îmbrăcat în costum, cu servietă, sau ca un șofer de camion, sau ca o femeie în costum de chelneriță, sau ca un pilot. Nu contează ce înfățișare își iau. Dar întotdeauna vei simți o mare pace în jurul unui înger. Întotdeauna vei avea sentimentul acela de tăcere interioară și că el te binecuvântează.

Acest gen de manifestări sunt la un capăt al scalei. La celălalt capăt sunt experiențele de comuniune cu cu pura lumină divină. Universul nostru nu este altceva decât energie. Creatorul nostru nu este altceva decât cea mai pură lumină. Îngerii ne umplu gradat ființa cu lumină, pentru a ne putea astfel acorda cu frecvența lor de vibrație foarte elevată și pură.

Î: Ce sunt îngerii păzitori? Fiecare dintre noi are câte unul?

angel112.jpgKMK: Credința mea, bazată și pe experiență personală, este că da, cu toții avem câte un înger păzitor. ªi aceasta este cu adevărat un miracol. Avem cu toții lângă noi acel reprezentant al Divinului care să ne însoțească toată viața, și în momentele noastre bune și în cele dificile. Sarcina acestei făpturi angelice este specială, pentru că ea acționează numai din iubire. Responsabilitatea sa este de a păstra mereu sufletul omului unit cu Dumnezeu. Așa că, până la o anumită limită, nu contează cât de mult se va scufunda omul în întuneric, nu contează cât de nenorocit este, nu contează cât de închisă poate să-i devină inima, îngerul este întotdeauna acolo, așteptând cu încredere momentul când omul va începe să caute o apropiere mai mare de Dumnezeu. Cea mai mare îndatorire a îngerului păzitor este să rămână credincios lângă acel suflet, ca un semn al iubirii nesfârșite a lui Dumnezeu pentru fiecare ființă umană.

Alt lucru pe care trebuie să ni-l amintim mereu este că nu poate exista nici o naștere fără prezența unui înger acolo și nu poate nimeni muri fără ca un înger să fie acolo. Deci rolul unui înger păzitor începe în realitate mai înainte de naștere. Până pe la vârsta de 7 ani, copiii sunt de regulă mult mai conștienți de prezența îngerilor. Apoi apare ca un văl care se lasă peste memorie și uităm. Cu toate acestea, îngerii sunt mereu prezenți. Cu cât creștem și ne maturizăm, observăm că avem o relație diferită cu îngerul nostru păzitor. Este ceva mai electivă. Simțim nevoia să întrebăm, simțim nevoia să intrăm în contact cu îngerul nostru gardian.

Îngerul păzitor ne veghează si ne protejează pentru a ne împlini destinul. Destinul nostru este un fel de schiță, o creionare,  pe care o intuim, dar el este în strânsă legătură cu liberul nostru arbitru. Schița generală este menținută și protejată de îngerul păzitor și el ne conduce pas cu pas prin acest destin. Deci, cu cât ne vom deschide mai mult față de influențele îngerului nostru păzitor, cu atât mai mult ne vom împlini destinul și cu atât mai mult vom fi în armonie cu universul – nu numai cu universul imediat al vieții noastre, al familiei noastre, al culturii noastre, dar și la nivel global, la un nivel chiar mai profund, în armonie cu toate aspectele lui Dumnezeu.

Am în minte o imagine care descrie sugestiv raportarea la îngerul păzitor și responsabilitatea lui în ce privește destinul uman. Este imaginea unui înger care ține un brațe un coș. În acest coș sunt diferitele oportunități și potențialități pe care le avem în viața noastră, diferitele obligații sau experiențe prin care ne-am asumat să trecem, în acord cu voința lui Dumnezeu, mai înainte să ne naștem. Puteți să-i spuneți destin, dacă vreți. Aceste evenimente sunt doar schițate; în rest, este suficient spațiu pentru schimbările pe care le vom face în acord cu liberul nostru arbitru. De exemplu, când întâlnești o persoană, vei avea oportunitatea să recunoști că este o relație importantă, dar, de asemenea, vei putea s-o ignori și să mergi mai departe. Îngerii îți oferă un minunat prilej să te apropii de Dumnezeu prin asemenea experiențe.

Aș dori să mai scot în evidență nevoia de acceptare în relația omului cu îngerul păzitor. Indiferent ce dificultate apare în viața noastră, dacă acceptăm prezența și grija plină de iubire a îngerului nostru păzitor, acceptăm în același timp și iubirea Lui Dumnezeu Însuși, care se manifestă astfel în viața noastră într-un mod foarte direct și personal.

Î: Ați putea spune că îngerul păzitor este un fel de prieten angelic?

KMK: Da. Nu contează cât de dificilă este o situație prin care treci, ea poate fi parcursă mai ușor dacă te gândești la înger ca la un prieten căruia îi ceri ajutorul. Când te hotărăști să devii prieten cu o anumită ființă, cauți să vezi tot ce l-ar putea face fericit; ai vrea să știi ce muzică îi place, ce artă îl interesează etc. La fel este și cu îngerii. Dacă vrei să începi să-ți cunoști îngerul păzitor, te vei focaliza pe acele arii de interes ale sale. ªi care sunt ariile de interes ale unui înger păzitor? Dezvoltarea integrității morale. Trezirea sufletului. Evoluția spirituală. Transformarea naturii interioare a omenirii.

Î: Ați putea spune ceva despre rolul îngerilor în diversele religii ale lumii?

KMK: Îngerii au început să-și unească forțele pentru ca diferitele religii să nu mai fie atât de disparate cum sunt acum. Asta nu înseamnă că va fi o omogenizare, de genul globalizării atât de mediatizate astăzi, ci un sentiment mai puternic de pace și unitate între diferitele religii. La urma urmei, credința în îngeri ne oferă un numitor comun. Nu fac parte dintre aceia care cred că omenirea a creat religiile; sunt unul dintre aceia care cred că îngerii sunt cei implicați în crearea acestora. Îngerii au jucat un rol foarte important, în special Archai și arhanghelii.

Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Ingerii pot zbura deoarece ei insisi nu se considera a fi grei."
Cugetare scotiana