Prima pagina arrowIngerul pazitor, ghid spiritual

Ingerul pazitor, ghid spiritual

angel288.jpgO altă funcție a îngerului păzitor este cea de călăuză, de ghid spiritual care înalță  și revelează pentru cel în cauză lumina lui Dumnezeu, putând aduce clipa de iluminare. Cităm din Acatist:

“Cel ce înflăcărezi inima mea cu dragostea de Dumnezeu;

Cel ce umpli casa sufletului meu cu iubirea lui Dumnezeu,

Cel ce mă povățuiești să cer de sus umbrirea harului Sf. Duh;

Cel ce înfățișezi înaintea ochilor minții mele pe Atoatevăzătorul.

Avându-te pe tine, acoperământ ales de Dumnezeu, ca pe o rază care luminezi întunericul sufletului meu și risipești bezna necunoașterii inimii mele, cu umilință mă  rog să-mi curățești toate simțirile și ajută-mă să  nu mai rătăcesc în întuneric.

Bucură-te, cel ce îmi așezi legea Domnului ca pe un sfeșnic pentru picioarele mele și ca pe o lumină pentru cărările mele!”


Este foarte normal ca îngerul păzitor, fiind cel care ne poate aduce conștiința îndumnezeită, să se poată manifesta pentru cei pe care dorește să-i ajute, să-i scoată din situații complicate, sub forma unui eter luminos. Există în acest sens diverse mărturii care atestă astfel de manifestări.

Dr. Moolenburgh spune: ”Copil fiind, mă găseam într-o zi în fața casei și priveam cerul. Toamna era aproape, se simțea mirosul de fân strâns, de ciuperci, de dalii înflorite. Cerul era albastru, dar acolo sus trecea un nor alb. În timp ce eu observam acest nor, am văzut un înger gigantic care cobora pe dunele plajei. Capul său era acoperit cu o pânză subțire, așa cum poartă arabii, aripile sale erau abia întinse și ușoare. Îngerul era îmbrăcat cu o mantie lungă care îi ajungea până la pământ. Picioarele nu se vedeau. Îngerul stătea acolo foarte tăcut și observa liniștit panorama. Cerul din jurul său părea mai vast și mai profund ca de obicei. Apoi imaginea a dispărut treptat și eu m-am regăsit uitându-mă la nori. Liniștea acelei dimineți de toamnă pătrundea orice lucru. Probabil aceasta m-a făcut să întreprind acum, la maturitate, o anchetă asupra îngerilor.”

Adela Sîmbotin
Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Este minunat cum fiecare inger, in orice directie si-ar intoarce corpul si fata, il vede mereu pe Dumnezeu in fata lui."
Emanuel Swedenborg