Prima pagina arrowIngerii Elementelor (Pamant, Apa, Foc, Aer, Eter)

Ingerii Elementelor (Pamant, Apa, Foc, Aer, Eter)

Îngerii Elementelor guvernează toate nivelele Manifestării de la cele subtile la cea fizică.
Îngerii Elementelor aduc armonia divină în Macrocosmos și în microcosmosul ființei umane.
Referiri la Îngerii Elementelor găsim în diferite tradiții spirituale, în tradiția creștină, gnosticism, hinduism, alchimie, tradițiile nordice, tradițiile populare.

 
Fiecare dintre cele cinci elemente, Pământ, Apă, Foc, Aer, Eter este o categorie a existenței Macrocosmice, o modalitate specifică de existență subtilă. 
Referiri la cele cinci elemente găsim în tradiția creștină, ebraică, hindusă, tradiția greacă – la filozofii Anaximene și Anaximandru, tradițiile populare, în alchimia occidentală și orientală, în astrologie.
Fiecare ființă umană are o anumită predominanță a unui anumit Element din cele cinci Elemente fundamentale. 
Cunoscând aceste aspecte, le putem folosi atât pentru a ne autocunoaște și transforma invocând Îngerii Elementelor, cerând ajutorul Îngerilor Elementelor, cât și pentru a-i cunoaște și înțelege mai bine pe ceilalți oameni. 
Fiecare dintre cele cinci Elemente (Pământ, Apă, Foc, Aer, Eter) este guvernat de o anumită categorie de Îngeri, respectiv, Îngerii Pământului, Îngerii Apei, Îngerii Focului, Îngerii Aerului, Îngerii Eterului.
Invocând Îngerii Elementelor, cerându-le cu umilință, sinceritate, iubire și credință ajutorul, aprofundând comuniunea cu Ei atingem starea de armonie și echilibru cu cele cinci Elemente în ființa noastră și în mediul înconjurător, le integrăm armonios în universul nostru lăuntric și ne integrăm armonios în Macrocosmos.


Mesaj de la Domnul Elementelor

În Scoția, la Findhorn, clarvăzătoarea Dorothy Maclean, a primit numeroase mesaje de la îngeri. 

Iată un mesaj de la "Domnul Elementelor", Îngerul care stăpânește manifestarea Vântului, a Soarelui, a Pământului, a Apei - o invitație făcută omului pentru a se integra din nou armonios în natură înțelegând că este parte din aceasta și ținând cont că separarea de ea nu are nici un sens pentru că totul face parte din Dumnezeu: 
"Voi sunteți fiii elementelor, sunteți construiți din elementele din care faceți parte. Lumea și corpurile voastre au fost create pentru ca să puteți experimenta și exprima fericirea Creatorului în infinitele Sale manifestări. Omul se distruge pe sine însuși pentru că se simte separat. Dar cum este posibil să vă simțiți izolați? Nu știți că vântul face parte din voi, că soarele se dăruie vouă cu fiecare rază a sa și este o parte din ființa voastră? Nu știați că voi veniți din apă, că apa vă unește pe toți și că voi nu puteți trăi fără a respira aerul? Cum puteți fi atât de obtuzi și să nu știți că toată conștiința Pământulul participă la suferințele fiecărui individ în parte? Că această conștiință exaltă la bucuria fiecărei ființe și participă la ea? Acest principiu. al unității este exprimat și reprezentat pretutindeni. Noi dorim să subliniem clar acest aspect, faptul că ființa voastră este legată inexorabil de întreaga lume și că voi nu puteți să maltratați Pământul fără a vă face rău vouă înșivă. Unitatea nu există doar pe plan superior, sau interior. Unitatea este globală. Pentru că totul este Creația lui Dumnezeu. Este aici și acum. Cine perturbă proiectul global al Pământului, echilibrul anotimpurilor și armonia tuturor manifestărilor materiale, perturbă opera sacră și distruge speranțele legate de viitorul omului. Noi trebuie să continuăm să repetăm aceste lucruri, nu vom obosi niciodată să le facem remarcate. Uneori vă surprinde violența elementelor? Ele vor deveni și mai violente dacă omul nu-și va transforma atitudinea față de aceste adevăruri! lubiți viața, dăruiți-vă ei. Nu uitați că fiecare lucru este o parte integrantă din Creator și în consecință și o parte din voi..."


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Nu ca ingerii are fi mai sfinti decat oamenii sau demonii, dar faptul ca ei nu asteapta sfintenia decat de la Dumnezeu ii face intr-adevar ingeri."
William Blake