Prima pagina arrowFecioara Maria si Euharistia

Fecioara Maria si Euharistia

fatima3.jpgÎn aparițiile de la Fatima, din 1917, legătura dintre Fecioara Maria și Euharistie este evidențiată de pregătirile misterioase de care au beneficiat cei trei copii din partea Arhanghelului Mihail, care s-a prezentat ca fiind Îngerul Păcii sau îngerul Portugaliei. Aceste pregătiri au culminat în timpul celei de-a treia vizite a îngerului, în octombrie 1916, după cum descrie Lucia:
„Din momentul în care am ajuns la locul respectiv, am început să rostim rugăciunea Îngerului: „Domnul meu, eu cred în Tine, eu sper, eu Te ador și Te iubesc...” Nu mai știu de câte ori am repetat această rugăciune până când deasupra noastră a început să strălucească o lumină necunoscută... Ne-am ridicat pentru a vedea ce se petrece și atunci l-am văzut pe Înger ținând în mâna stângă un caliciu deasupra căruia era suspendată o ostie din care curgeau câteva picături de sânge în caliciu. Îngerul a lăsat caliciul suspendat în aer, a îngenuncheat lângă noi și a repetat de trei ori: „Sfântă Trinitate, Tată, Fiu și Sfânt Duh, vă ofer Corpul, Sângele și Sufletul prețios al lui Iisus Cristos, prezent în toate problemele lumii, ca o reparație  a răutăților, violențelor și indiferenței cu care El însuși a fost ofensat. ªi prin meritele infinite ale Inimii Sale Preasfinte și prin Inima Imaculatei Maria, mama Sa, cer convertirea sufletelor păcătoase.”
El s-a ridicat apoi și a luat în mână caliciul și ostia sfântă. Mi-a dat mie Sfânta Ostie și Sânge din caliciu apoi a împărțit ceea ce a rămas între Jacinta și Francisco:
„Mâncați și beți Corpul și Sângele lui Iisus Cristos atât de mult ultragiat de oamenii ingrați! Reparați crimele lor și consolați-l pe Dumnezeul vostru!”
ªi prosternându-se din nou la pământ el a repetat de trei ori alături de noi: ”Preasfântă Trinitate...etc” și a dispărut... Noi am rămas mult timp în aceeași poziție repetând aceleași cuvinte. Când ne-am ridicat am observat că se făcuse deja noapte și că  era timpul să ne întoarcem acasă.”


Ni s-a revelat astfel ca Îngerul i-a oferit prima dată ostia sfântă Luciei, cea mai vârstnică dintre copii care a și rămas cel mai mult timp aici jos, pe pământ,  pentru a transmite mesajul Mariei și a oferit picături de sânge verișorilor ei care au murit apoi în 1919 și 1920 , conform anunțului Fecioarei din 13 iunie 1917:
„Da, pe Jacinta și pe Francisco o să îi aduc în curând înapoi în Cer. Dar tu vei rămâne aici pentru mai mult timp. Iisus vrea să se servească de tine pentru a mă face cunoscută și iubită.”

Împărtășania miraculoasă adusă de Înger copiilor clarvăzători în Fatima și-a dovedit ulterior întreaga semnificație –aceea de a fi o împărtășanie reparatoare. Totul se constituie într-un ansamblu coerent, de o profundă bogăție spirituală.  În mod evident, acei copii analfabeți încă nu puteau inventa o asemenea istorisire care dovedește o mare armonie între elementele sale și care depășește cu mult capacitățile lor intelectuale și cunoștințele lor religioase pe care le dobândiseră prin catehism. 

Există și alte apariții mariale în care beneficiarii au fost gratificați cu împărtășanii miraculoase. Aparițiile de la Garabandal, în Spania (1961-1965),  au fost îmbogățite cu ceea ce numim „miracolul euharistic” care s-a petrecut pe 18 iulie 1962, în plină noapte.
garabandal.jpg„Într-adevăr, în acea zi, spre ora 1 noaptea,  mai multe persoane au văzut apărând pentru mai multe minute o ostie suspendată în aer în dreptul gurii lui Conchita.
Când am văzut că a scos limba și că nu se alfa nimic pe ea, am trăit probabil cel mai urât moment al vieții mele! „Doamne Dumnezeule! Ce lucru bizar… nu se afla chiar nimic pe limba ei!”. Zicând aceasta am luminat interiorul gurii ei ..și deodată am văzut cum micuța noastră a mișcat limba și cum într-un mod cu totul inexplicabil a apărut acolo un lucru micuț, alb și rotund care părea să crească. Nu știu cât a durat acest fenomen, probabil vreo două-trei minute.” Mărturia lui Pepe Diez
Același ecou poate fi înregistrat și de la fratele clarvăzător care se afla în apropierea ei: „ Am văzut cu claritate că nu se afla nimic pe limba ei atunci când a scos-o din gură. Înainte să reînchidă gura o ostie alba a apărut în mod miraculos în dreptul limbii ei.”

Părintele dominican Etelvino Gonzalez descrie astfel ostia miraculoasă:
„Obiectul era un corp alb de aceeași mărime și având același aspect cu ostiile folosite la împărtășanii. Era probabil un pic mai gros decat o ostie normala și  dădea impresia că era un pic spongios și adera perfect la limba fetei.”
M. Felix Gallego, medic la Polanco, în provincia Santander a văzut perfect un halou în jurul capului micuței, după apariția miracolului, în timp ce ea pleca dinspre biserică. În chiar aceeași noapte, el a scris un raport pe care l-a trimis cu câteva zile mai târziu domnului Valentin cu misiunea de a-l înainta superiorului său ierarhic.
O altă persoană venită din Madrid a constatat același lucru:
„Sub portalul bisericii, în mijlocul mulțimii care era dispusă într-un cerc foarte vast, Conchita se deplasa în extaz. Lumânările din biserică luminau locul foarte clar, dar deasupra tuturor acestor lumini era o alta care lumina tot capul fetiței și mai ales zona gurii ei. Doamna Fernandez Pacheco care se afla în apropierea portalului a putut urmări chiar din față straniul fenomen pentru mai multe minute. Era ca și cum, spune ea, in gura fetiței s-ar fi aflat o ostie aureolată de lumină.”
Există și alte mărturii legate de manifestarea acestui fenomen luminos. Care este totuși semnificația acestui miracol euharistic? Miracolul luminos a fost destinat, spun clarvăzătorii, să ne facă să credem în realitatea acestor apariții. Fenomenul constituie deci o poartă apologetică. El aduce în lumină din nou mesajul central public din Garabandal: devoțiunea față de euharistie. Există mereu o coerență între miracol și mesajul său, dar cu toate acestea suntem încă departe de a pătrunde total semnificația și profunzimea spirituală a miracolului de la Fatima.

La Kerizinen, în Franța,  Fecioara Maria a apărut în 1938 și în 1965 în fața unei țărănci foarte modeste, Jeanne Louise Ramonet, și aceasta din urmă a beneficiat timp de mai mulți ani de împărtășanii miraculoase.
„Jeanne Louise care locuia la 4 kilometri de biserică și avea o infirmitate la un picior nu putea să meargă la slujbă decât duminica. În celelalte zile ea era împărtășită de un înger care venea în locul aparițiilor. Acest lucru s-a petrecut zilnic timp de mai mulți ani. Eu cred că ea se deplasa în fiecare zi în locul aparițiilor pentru a se ruga și pentru a primi la intervale neregulate această vizită miraculoasă  care totuși pentru ea nu mai constituia ceva neobișnuit. Doamna R. a văzut deja de două ori îngerul dar nu a reușit să vadă ostia. Doamna Le B. și doamna P. l-au văzut fiecare de câte trei ori. Jeanne Louise intra în extaz în timpul acelor împărtășanii și mai multe persoane au fost martore la faptul că în acele momente nu mai era deloc sensibilă la atingeri sau chiar la arsuri pe mână sau pe gât.”
Domnul abate B. A primit declarații- mărturii din partea a zece copii cu vârste între 4 și 12 ani. Acești copii au declarat separat că au văzut ostia „rotundă și albă exact ca la biserică”, putem spune utilizând expresia unuia dintre copii. Unul dintre ei a declarat că a văzut ostia coborând din cer direct spre Jeanne Louise și nu venind dinspre direcția bisericii așa cum cineva încercase să îl facă să declare.
Jeanne Louise Ramonet, decedată în 1994 la vârsta de 84 de ani, era o femeie simplă, modestă și discretă. Mai mulți preoți sunt de acord cu mărturiile ei, cum este și cazul doctorului Assaily, care a putut să o viziteze și să o interogheze îndelung.

Într-o perioadă mult mai apropiată de zilele noastre, stigmatizata italiană Raffaella Lionetti (1918-1991) primea frecvent euharistia în timpul stărilor sale de extaz de la Iisus Cristos sau de la Maica Domnului:
Putem considera drept un miracol deosebit, repetat de mai multe ori în cursul vieții sale, faptul ca ostia sfântă (în unele cazuri era vorba de mai multe ostii) adusă de Iisus pentru împărtășanie se materializa în mâinile ei întinse pentru rugăciune. Multe persoane au fost martore la aceste miracole, în cele mai diverse și neprevăzute circumstanțe.
Întotdeauna Iisus îi punea ostia în mână Raffaellei, iar Maria se ținea deoparte privind cu adorație la Fiul Său Divin. Câteodată El aducea mai multe ostii destinate și credincioșilor care se rugau alături de Raffaella.
Aceste împărtășanii miraculoase ale stigmatizatei au fost adesea însoțite de parfumuri celeste minunate care constituiau o chemare misterioasa a credincioșilor către Dumnezeu și către aprofundarea vieții lor spirituale:
„Prin intermediul euharistiei materializate în mâinile sale pe care am avut grația să o primesc de câteva ori am simțit că mila Domnului este imensă și am simțit cât de mult ne iubește El ca un tată bun care abia așteaptă să fie chemat ca să vină să își ajute copiii. Am înțeles cum, prin intermediul împărtășaniei frecvente  și prin apropierea de Domnul nostru mijlocită de euharistie, noi putem ajunge să purtăm un dialog constant cu Dumnezeu.”
Pentru credincioșii rătăciți aceste împărtășanii reprezentau ocazii pentru a reveni la practica religioasă: „Am primit o singură dată din mâinile sale ostia sfântă apărută în mod miraculos între degetele sale ridicate. Este imposibil din punct de vedere uman să descriu ce am simțit în acele momente de grație. Pot să spun doar că apoi m-am gândit de multe ori la ce se petrecuse și pentru mai multe zile am plâns amintindu-mi de marea grație pe care am primit-o prin apropierea mea de acest minunat instrument al Domnului: o persoană care mi-a schimbat complet existența și care mi-a dat certitudinea ca viața pe pământ se desfășoară în lumina lui Dumnezeu ca o pregătire pentru viața eternă.”

Raffaella Lionetti a dus o viață ascunsă, în solitudine și sărăcie, trăită în spirit de sacrificiu. Ea veghea în permanență pentru a nu da experiențelor sale spirituale un caracter public. Beneficiind de stima autorităților ecleziastice, ea s-a bucurat de asemenea și de prietenia cu don Carlo Mondin, abate din Berra, care când a împărtășit-o pentru prima dată a fost martorul apariției miraculoase a unei ostii celeste. În 1975, printr-o decizie ecleziastică și nu ca o pedeapsă, episcopul Ferrrare l-a înlocuit pe Don Carlo în parohia sa din cauza fenomenelor extraordinare care se manifestau în timp ce el celebra mesa. Cuprins de extaz din timpul consacrării, Don Carlo se ridica adesea de la sol. Devenit unul dintre consilierii spirituali ai Raffaellei, Don Carlo a fost de mai multe ori martor al împărtășaniilor sale mistice. El se străduia atât cât îi era cu putință să o protejeze de curiozitatea inoportunilor și mai ales de indiscrețiile lui don Stefano Gobbi, fondatorul Mișcării Sacerdotale Mariale care, atrăgea mereu atenția asupra stigmatizatei.


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Ingerii lui Dumnezeu vin la noi in mod ocultat."
James Russell Lowell