Prima pagina arrowEntitatile spirituale in corpurile ceresti si in regnurile naturale - Rudolf Steiner

Entitatile spirituale in corpurile ceresti si in regnurile naturale - Rudolf Steiner

Ciclu de zece conferințe ținut la Helsingfors (Helsinki) în perioasa 3–14 aprilie 1912

Editura UNIVERS ENCICLOPEDIC
București 2001

COLECȚIA INIȚIERI
Seria Biblioteca antroposofică
ISBN 973-8240-17-4

Textele cuprinse în acest volum alcătuiesc un material de studiu de bază pentru toți cei care presimt că, dincolo de bogăția inepuizabilă a structurilor, fenomenelor și proceselor lumii materiale, se ascunde o lume de mare subtilitate, lumea „tuturor celor nevăzute“, cum o numește Crezul creștin ortodox. Este lumea forțelor creatoare și dinamizatoare a celor nouă categorii de entități angelice care alcătuiesc cele trei Ierarhii spirituale interpuse între om și Sfânta Treime. Lor li se adaugă și așa-zisii descendenți ai acestora, precum și entitățile retrograde sau decăzute, luciferice, ispititorii care diversifică la nesfârsit căile oamenilor în căutarea Raiului pierdut.

Rudolf Steiner surprinde și expune, în spiritul care-i este caracteristic, fondul problemelor, legăturile lumii Ierarhiilor spirituale cu lumea corpurilor cerești și rolul lor în structurarea și evoluția celor patru regnuri existente pe Terra. Totodată, autorul descrie și metodele inițierii moderne accesibile oricărui om actual, bazat pe forțele interioare proprii.

O lectură deosebit de instructivă și fascinantă!
Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Ingerii lui Dumnezeu vin la noi in mod ocultat."
James Russell Lowell