Prima pagina arrowAparitiile de la Garabandal

Aparitiile de la Garabandal

Părintele Malachi Martin a rezumat situația actuală în interviul său din 1998: "Întrucât secretul de la Fatima nu a fost revelat în 1960, Fecioara a apărut la Garabandal, în Spania, pentru a-l face public în modul său propriu. Vedeți, dacă Vaticanul ar revela secretul, bisericile s-ar umple imediat de credincioși  în genunchi."

arhangelul-mihail4.jpgªi pentru a pregăti decorul, tot Sfântul Arhanghel Mihail a fost trimis în Spania, exact ca și la Fatima. Amintiți-vă că tot Sfântul Arhanghel Mihail este cel care va înfrunta legiunile de îngeri răzvrătiți într-o bătălie care nu a avut loc încă, și totuși este mai celebră decât toate. Acest paradox este extraordinar! Deci, când Fecioara apare în compania Arhanghelului Mihail, aceasta se poate interpreta: "Atenție, nu-i de glumă!". ªi la Garabandal, apariția sa a lăsat o amprentă de neșters, chiar dacă evenimentul nu a fost recunoscut de Vatican. Dar acesta nu va recunoaște niciodată apariția de la Garabandal, așa cum nu va dezvălui nici întregul conținut al celui "de-al treilea secret". Roma i-a interzis, de asemenea, timp de zece ani misticului Padre Pio să mai apară în public! Prea mult supranatural i-a jenat întotdeauna pe marii prelați gătiți în veșmintele lor pline de panglici. De exemplu, cu ocazia călătoriei sale la Fatima, Papa Paul al VI-lea a umilit-o în public pe sora Lucia, o vizionară autentică aflată în comuniune aproape permenentă cu DUMNEZEU, care îi ceruse cu umilință să fie primită în audiență... Cât despre preoții moderni, pentru ei miracolele nu există decât pe hârtie. De aceea, faptul că Arhanghelul Mihail ar putea merge în persoană la Fatima sau la Garabandal pentru a pregăti copiii să "o vadă" pe Fecioara Maria, pulverizează întreaga teologie absconsă care le este predată la seminar. Această posibilitate nu a fost niciodată explicată în cărțile lor de dogmatică. Iar la Garabandal, Fecioara s-a manifestat din plin: supranaturalul a fost acolo înmiit. Este extraordinar faptul că numeroase scene au fost fotografiate și filmate – e drept, cu tehnica anilor ’60 – dar totuși au fost imortalizate. Imaginile cu copiii intrând spontan în extaz sunt de-a dreptul uluitoare!

Dar să spunem câteva cuvinte despre Garabandal. Acest sătuc uitat de lume, aflat în mijlocul "țării nimănui" - așa cum Fecioara ne-a obișnuit deja – cuibărit pe o colină la 500 m altitudine și în care sălășluiau doar vreo 70 de suflete (precum Nazaretul odinioară) – se găsește la 4 ore distanță de Bilbao. Locuitorii erau agricultori sau crescători de vite, iar caprele stăteau în casă laolaltă cu oamenii. Nu exista telefon și nici televiziune. Viața se legăna alene între slujbele de duminică și ritmurile păstoritului. În ziua de duminică, 18 iunie 1961, patru fetițe de 11-12 ani, Jacinta, Mari-Cruz, Conchita Gonzales și Mari-Loli Mazon, s-au dus să se joace pe o potecă străjuită de meri: "Deodată, s-a auzit un zgomot ca un tunet". Fetițele privesc cerul și nu văd nici un semn de furtună. Atunci, ele se sperie și o iau la fugă. Câteva clipe mai târziu se opresc și, liniștindu-se, reîncep să se joace. Între timp, Conchita cade brusc în genunchi. Celelalte fetițe o privesc, încearcă să o ridice și, nereușind, decid să meargă să o anunțe pe mama ei că a făcut o "criză de nervi". Dar imediat, cad și ele în genunchi, când descoperă ceea ce Conchita văzuse deja: Îngerul. Cele patru povestesc entuziasmate că el era "îmbrăcat cu un veșmânt albastru, lung, fără centură... Aripile roz, luminoase, erau destul de mari, foarte frumoase. Chipul său era nici alungit, nici rotund, nasul era foarte frumos, ochii negri, iar tenul era mat. Mâinile erau foarte fine, unghiile tăiate, picioarele invizibile. Părea să aibă opt sau nouă ani. Atât de tânăr, și totuși dădea impresia unei forțe invincibile!". Îngerul dispare fără să spună nimic. Când își revin, fetițele se privesc una pe cealaltă fără să înțeleagă nimic și se grăbesc spre sat, pentru a se ascunde. Mai întâi vor să se refugieze în biserică, dar nu îndrăznesc să intre, așa încât se ascund în spatele capelei și încep să plângă. Ceilalți copii le întreabă ce s-a petrecut și, treptat, vestea se răspândește. Bineînțeles, povestea ia amploare până când se ajunge la un înger mare cât un avion. Puțini săteni le dau crezare. Totuși, îngerul revine trei zile mai târziu, pe 21 iunie. De data aceasta, cele patru fetițe sunt urmărite de către curioși, printre care și preotul satului. Îngerul apare brusc și imediat urmăritorii sunt și ei proiectați în supranatural: ei remarcă, spre exemplu, că chipurile lor au devenit albe, aproape strălucitoare, iar capetele sunt răsturnate pe spate brusc, ca și cum cineva i-ar fi tras brusc de păr.

Atunci, fetele încep să umble fără să clipească și fără să-i vadă pe martorii apariției, ceea ce din punct de vedere practic este uimitor. Un alt fenomen neobișnuit: mișcările lor sunt perfect coordonate, ca într-un spectacol. Îngerul, la fel de tăcut, dispare, dar revine a doua zi. Mulțimea din jurul fetițelor crește neîncetat, iar scepticii își fac o plăcere deosebită din a dovedi celorlalți că nu este vorba decât despre o mare mascaradă. Dar de îndată ce îngerul sosește, fetele "dispar", sunt purtate într-o altă lume, în extaz. Medicii le ciupesc, le trec flăcări prin fața ochilor, le împing etc., fără ca vreuna dintre ele să reacționeze în vreun fel. Ele intrau atunci într-o stare cataleptică. Într-unul dintre documentele filmate, trei medici încearcă să o ridice pe Jacinta, fetița înaltă de un stat de palmă și necântărind mai mult de 30 de kilograme. Nici gând să reușească! În acea stare, fetița era grea ca o stâncă. În schimb mai târziu, când erau împreună cu Sfânta Fecioară, fetițele se ridicau una pe alta pentru a ajunge să o îmbrățișeze, ca și cum nu ar fi fost mai grele decât un pisoi, așa cum se vede în unele fotografii de epocă. Evident, întreaga regiune își dădea deja întâlnire cu fetițele și peste 200 de persoane vedeau "luminozitatea" Arhanghelului, care rămânea uneori câte două ore. Când ieșeau din starea de extaz, fetițele credeau că aceasta nu a durat mai mult de două minute. Îngerul nu spunea niciodată nimic, doar se mulțumea să surâdă și le modifica percepția temporală. În fine, pe 1 iulie, el le-a vorbit pentru prima oară și le-a întrebat: "ªtiți de ce vin eu la voi?". Fetele l-au privit înmărmurite. "Pentru a vă anunța că mâine, duminică, Sfânta Fecioară vă va apare sub înfățișarea de Fecioară a Carmelului."
Îngerul li se arătase mai întâi mai multe zile fetelor doar pentru a le obișnui cu viziunile și pentru a atrage atenția satului. În ziua anunțată de către Arhanghelul Mihail, Garabandal număra mai mulți curioși decât locuitori.
Este una dintre rarele apariții angelice din în istoria umanității în care un Înger anunță un miracol dinainte, menționând și ziua precisă. Este deci, într-un fel, o reluare a evenimentului de la Fatima, unde Arhanghelul Mihail oferise, de asemenea, copiilor taina împărtășaniei (așa cum se prezintă în filmul lui Daniel Costelle).
În același timp, este poate prima dată când un înger face un miracol public cu ocazia unei apariții a Sfintei Fecioare.

fecioara_maria.jpgArhanghelul Mihail s-a ținut de cuvânt: a doua zi, spre ora șase seara, Fecioara a apărut flancată de doi îngeri. Primul era Mihail, dar "celălalt nu știm cine era. Era îmbrăcat precum Arhanghelul Mihail și îi semăna ca un frate geamăn". Fratele Paul-Marie remarcă, în lucrarea sa, "Aparițiile de la Garabandal" că "nu se poate vorbi despre autosugestie. Pe de o parte, fetele nu auziseră niciodată despre aparițiile de la Fatima, iar pe de altă parte, reprezentările moderne ale Fecioarei Carmelului, foarte numeroase în Spania, nu seamănă deloc cu viziunile fetelor. Ea este reprezentată de obicei îmbrăcată în brun, cu un voal alb sau negru, precum carmelitele sau, uneori, este îmbrăcată în roșu și poartă un voal alb sau albastru. Din acest punct de vedere, viziunea lor este perfect originală, și, totodată, este conformă cu vechile reprezentări ale Fecioarei Carmelului din iconografia tradițională, pe care fetele nu aveau de unde să le cunoască". În plus, în 1961 satul era izolat de lume și nu dispunea încă de telefon sau de electricitate.
{gallery}Garabandal{/gallery}


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Un inger nu este nimic altceva decat o idee a lui Dumnezeu."
Meister Echart