Prima pagina arrow6 septembrie - Minunea Sfantului Arhanghel Mihail din Collose

6 septembrie - Minunea Sfantului Arhanghel Mihail din Collose

La 6 septembrie, se savarseste pomenirea unei minuni facute de Sf. Arhanghel Mihail, la Chones, in Colosse din Frigia, unde exista inca din vechime o vestita biserica a Sfantului Arhanghel Mihail, devenita centru de pelerinaj (vezi Mineiul pe septembrie, ziua 6, la Sinaxar). Sarbatoare locala la inceput, ea a fost generalizata in toata Ortodoxia in timpul imparatului Manuel Comnenul, in sec. XI.

Când a trecut prin Frigia ca sã propovãduiascã Evenghelia, Sfântul Apostol Ioan a prorocit o apropiatã vizitã providenþialã a prinþului arhanghelilor, Mihail, în locul numit Heretopa. ªi într-adevãr, la puþin timp, în acel loc în mod minunat a izbucnit din pãmânt un izvor vindecãtor de toatã boala. Unul din multii credincioºi care s-au perindat pe la acest izvor, a cãrui fiicã s-a vindecat prin aceastã apa, a contruit pe acel loc, în semn de recunoºtiinþa, o mica bisericã închinatã Arhanghelului Mihail.

Nouãzeci de ani mai târziu, în aceastã bisericã s-a aºezat, spre a practica asceza ºi a servi la altar, un tânãr numit Arhip, originar din Hierapolis. Pentru zelul ºi dragostea acestui tânãr atlet al lui Hristos, Dumnezeu i-a dat harul de a face minuni ºi vindecãri. Dar oarecare elini, aprinºi de zavistie din pricina minunilor preamãrite ce se fãceau în biserica Arhistrategului Mihail, au vrut sã abatã râul care curgea acolo aproape ºi sã-l porneascã asupra Bisericii, ca sã înece ºi Bisericã ºi sã piardã ºi pe Arhip. Dar dumnezeiescul Arhistrateg, însuºi arãtându-se ºi poruncind lui Arhip sã se îmbãrbãteze, a lovit cu un toiag piatrã, ºi fãcând cale apei printr-însã, de atunci pânã în ziua de astãzi, se vede cum acolo este înghiþitã apa ºi se mistuieºte. 


Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Un inger nu este nimic altceva decat o idee a lui Dumnezeu."
Meister Echart