Prima pagina arrow"Sfintii Ingeri" de Maica Alexandra

"Sfintii Ingeri" de Maica Alexandra

Maica Alexandra - Principesa Ileana a României. "SFINTII ÎNGERI", Ed. Anastasia 1992
printesa_ileana_de_romania.jpg

Iata ce scrie Episcopul Argeșului și Muscelului despre aceasta carte:

Mare îmi este bucuria când se aduce vorba despre Îngeri! Este o desfătare a inimii numai să auzi pomenindu-se despre  aceste creaturi. Imediat mintea ne zboară la frumuseți negrăite, la dumbrăvi minunate, la întâmplări deosebite din povestirile pentru copii. ªi parcă tot gândindu-te, auzi pași de îngeri și bătăi de aripi în jurul tău. Totul se luminează și aerul din jur este proaspăt și-n inimă coboară bucuriile care nu se mai termină.

Cu ani în urmă, prin 1992, m-a fascinat o carte scrisă de Principesa Ileana a României, Maica Alexandra de mai târziu, carte intitulată Sfinții Îngeri! Iată ce mărturisește chiar pe prima pagină, după foaia de gardă:

„Într-o zi, dis-de-dimineață, când aveam șapte ani, am văzut îngerii! Sunt tot atât de sigură azi cum am fost și atunci… această întâmplare -- propria-mi experiență -- stă atât la începutul, cât și la sfârșitul acestei cărți… îngerii au o miraculoasă realitate. Activitatea lor printre noi a devenit pentru mine o realitate vitală, pozitivă".

Episcopul Irineu Bistrițeanul de la Cluj, traducătorul acestei cărți unice despre Sfinții Îngeri, în cuvântul prefațator, nu ezita să spună: „Această carte a Maicii Alexandra este o expresie a sufletului ei curat, un suflet care L-a căutat pe Dumnezeu în toată viața ei, condus de îngerul copilăriei. Îngerii supuși lui Dumnezeu sunt văzuți numai de aceia care sunt disponibili, curați cu inima, precum inima de copil este curată".

Am văzut-o pe Maica Alexandra la Curtea de Argeș, când ne-a pus la inimă dorința sa de suflet de a pune o lespede de marmură pe mormântul mamei sale, Regina Maria, asemenea cu a regelui Ferdinand. Am văzut-o, în măreția ei princiară, acum cu voal de monahie, îmbrățișând în rugăciune sufletul mamei sale. Am împlinit dorința de testament și azi pisania scrisă cu mâna sa, cum ar trebui săpată pe marmură, dă mărturie celor ce trec prin Catedrala Argeșului.

ªi-acum când scriu despre îngeri, răspunzând la întrebări puse tot de îngeri, îmi aduc aminte cu dor de cei care au trăit viață îngerească pe acest pământ, ca și Maica Alexandra, stareța Mănăstirii Ortodoxe „Schimbarea la Față" din America, fosta Principesă Ileana a României, o mare scriitoare și cunoscătoare a tainelor lui Dumnezeu!
Despre Maica Alexandra
Chemarea ingerilor
Orice reproducere, integrala sau partiala, a acestui articol, fara acordul scris al site-ului angelinspir.ro, este strict interzisa si se pedepseste conform Legii drepturilor de autor.

Video

video47.jpg

Rugaciune

angel06.gif

Impresii

Daca doriti sa ne trimiteti impresii personale
11.gif

Ganduri inspirate

"Un inger nu este nimic altceva decat o idee a lui Dumnezeu."
Meister Echart